Никой не знае кои са съперниците в рали Сърбия

Сръбското рали еделя е и втори кръг от възстановеният след 14-годишно прекъсване балкански шампионат по автомобилизъм

Никой не знае кои са съперниците в рали Сърбия

Сръбското рали тази събота и неделя е и втори кръг от възстановеният след 14-годишно прекъсване балкански шампионат по автомобилизъм.

До този момент от надпреварата е минало само турското "Ескишехир" през май. Първенството на полуострова бе възстановено по инициатива на българската федерация, а регламентът, който е радикално различен от този на европейските купи, бе изработен от бившия балкански шампион Еркан Казас.

За класирането на този шампионат важат единствено скоростните отсечки от първия ден (8 етапа, 106.5 км) и дистанция за съботната гонка от 199.90 км Както обаче изглежда, за тази надпревара конкурентите изобщо не са ясни. В заявките за второто рали не са посочени имената на сърбите, които ще карат за балканското, от водещите турски екипажи в Ужице няма нито един.

В момента е ясно, че варненците Тодор Славов/Добромир Филипов (Рено Клио R3) имат огромния шанс да станат първенците на класирането, ако завършат Сърбия Рали без проблеми. В момента състезателите на БулБет Рали Тим са втори в класирането - 12 т. Двамата са и водачи в класирането на своя клас 5.

Почти същото се отнася и за тандема на Октан Тим Антон Титов/Венцислав Мирчев (Ситроен DS3 R3T), които са на 2 т. зад варненците и заемат третата позиция в балканското първенство. След като имаше огромен малшанс да отпадне в Турция заради повреда, сега с много голям процент на вероятност екипажът на БАМС Борис Григоров/Недялко Сивов (Ситроен С2 S1600) ще се намеси сериозно в битката за първите си точки от това първенство.

В програмата на балканиадата са предвидени още ралита в Гърция и Румъния, преди финала на шампионата с рали Стари столици в Шумен през септември. До момента обаче нито в Турция, нито сега в Ужице, не са се появили състезатели от другите две страни, които участват в шампионата. Така че възможността, точно както преди 14 години първенството да се разиграва на "три ръце" е гарантирана.
 

В Нидерландия: Триумф на Дукати в MotoGP

Франческо Баная изпревари с 3.676 секунди съотборника си Хорхе Мартин

Нов рекорд за Цолов! За пръв път с две класирания в точките за уикенд (ВИДЕО)

Вижте подробности

Шесто място за Никола Цолов във Формула 3

В събота българинът завърши 13-и в спринта в Барселона

Никола Цолов тръгва трети на спринта в Барселона

Отлична квалификация за родния пилот

Топ автомобилите от Премиум рали акостират в “Св. Св. Константин и Елена”

Вижте подробности

Мартин Чой и тимът му влязоха в Топ 10 на Световния ендуранс шампионат по мотоциклетизъм

Вижте подробности

Официално: Марк Маркес ще се състезава за Дукати

Шесткратният световен шампион по мотоциклетизъм с договор за 2 години

Баная спечели Гран при на Италия в MotoGP

Съотборникът на Баная в отбора на Дукати – Енеа Бастианини взе второто място

MotoGP: Хорхе Мартин тръгва първи в Италия, постави рекорд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки