Федерер с трудна победа след обрат в Хамбург

Швейцарецът се класира за третия кръг на турнира

Федерер с трудна победа след обрат в Хамбург

Поставеният под номер 1 Роджър Федерер се класира за третия кръг на турнира по тенис в Хамбург с награден фонд 1.23 милиона евро. Швейцарецът направи обрат и победи Даниел Брандс с 3:6, 6:3, 6:2 в първия си двубой след отпадането на Уимбълдън миналия месец.

В срещата с германеца бившият номер 1 в световната ранглиста използва по-голяма ракета, с която реализира три аса в първия сет, спечелен от Брандс.

Във втората част Федерер постигна един пробив, а в третия сет на два пъти спечели подаването на Даниел Брандс, класирайки се напред в турнира след четвъртия мачбол.

Германският тенисист, който в сряда празнува 26-ия си рожден ден, получи торта след двубоя си с Федерер. Швейцарецът е спечелил четири титли от турнира в Хамбург, първата от които през 2002 година.

В момента Роджър Федерер се намира на пето място в ранглистата на АТП, като изпада извън топ 4 за първи път в последното десетилетие.

В следващия кръг носителят на 17 шампионски трофея от турнири от Големия шлем ще срещне чешкия квалификант Ян Хайек, победил поставения под номер 15 Ернестс Гулбис от Латвия с 6:4, 2:6, 6:4.

Номер 6 в основната схема Андреас Сепи от Италия отпадна изненадващо след поражение с 2:6, 6:1, 1:6 от испанеца Марсел Гранойерс.

Номер 13 Михаил Южни (Русия) също напусна турнира в Хамбург, губейки от Гилермо Гарсия-Лопес (Испания) с 3:6, 7:6 (3), 2:6.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки