Разгром за Берое на старта в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Апоел Тел Авив разби старозагорци с 4:1 на стадиона под Аязмото

Разгром за Берое на старта в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Израелският Апоел Тел Авив разгроми с 4:1 тима на Берое в Стара Загора в първи двубой от втория предварителен кръг за влизане в групите на турнира Лига Европа. Беройци допуснаха доста грешки в отбрана, а израелският отбор успя да реализира почти всичките си възможности.

Катастрофата за Берое започна още в петата минута, когато гостите излязоха напред в резултата, а четири по-късно вече водеха с 2:0. Венцислав Христов намали резултата в 26-ата минута, като така свърши и първата част. Нови две попадения – в 53-тата и 60-ата минута – оформи крайното 4:1 за Апоел Тел Авив.



Първото полувреме започна по ужасяващ начин за отбора на Берое. За по-малко от 10 минути тимът на Петър Хубчев изоставаше не с един а с цели 2 гола. Още в петата минута огромна грешка в отбраната на старозагорци позволи на бившия играч на ЦСКА Лукаш Саша да открие резултата. Иван Караджов и Владимир Зафиров не успяха да се разберат кой да изчисти топката, което накара стражът на Берое да напусне наказателното си поле и да изрита кълбото напред. За нещастие обаче, тя попадна на крака на Саша, който без подготовка успя да прехвърли излезлия Караджов и от над 30 метра изведе Апоел напред в резултата.

Футболистите на Берое още не бяха осъзнали, че изостават в резултата, когато допуснаха втори гол. Само четири минути след първия, след нова грешка, този път в полузащитата на „зелено-белите” Омар Дамари бе изведен по прекрасен начин и с премерен удар прати топката в долния десен ъгъл на Караджов. Така за само девет минути беройци вече изоставаха с 0:2.



След като изтекоха първите 20 минути отборът на Берое успя да изравни играта и резултатът не закъсня. В 26-ата минута най-активният в тима на „зелено-белите” Пламен Крумов проби по дясното крило и центрира по страхотен начин в наказателното поле на Апоел. Там Венцислав Христов намери центрираната топка по най-добрият начин и с точен шут от воле намали резултата.

До края на полувремето действията на терена не доведоха до опасности пред нито една от двете врати и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 2:1 за гостите от Тел Авив.



Футболистите на Берое започнаха по-активно втората част, но в 53-тата минута бяха попарени от трети гол за Апоел. След добър пробив на Лукас Саша, бившият играч на ЦСКА нахлу в наказателното поле, пусна топката към Омар Дамари, който отблизо направи резултата 3:1 в полза на Апоел.

Само седем минути по-късно резултатът доби катастрофално изражение. Авторът на две попадения за израелския отбор Омар Дамари изведе Итай Шехтер, който бе останал сам в половината на Берое. Без проблеми Шехтер стигна до наказателното поле и преодоля Караджов, оформяйки крайното 4:1.



След четвъртото попадение във вратата си, футболистите на Берое не вярваха, че могат да направят нещо и освен два анемични удара в края на двубоя на Каядо и Амир Саюд нищо интересно не се случи пред вратата на Апоел.

Реваншът е след седмица, но Берое почти със сигурност няма да продължи напред в турнира, имайки предвид изоставането си от три гола от първия двубой.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки