Ботев стигна до ценно 1:1 в Босна, Домо с пресилен червен картон в дебюта си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Симеунович изведе Жрински напред, а Ромарио оформи крайното 1:1 и удари греда в края

Ботев стигна до ценно 1:1 в Босна, Домо с пресилен червен картон в дебюта си (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Ботев (Пловдив) постигна на пръв поглед благоприятен резултат в гостуването си от втория квалификационен кръг на Лига Европа на Жрински Мостар, след като завърши наравно 1:1. Реваншът в България е следващата седмица. 
 
Като цяло двубоят в "Биели Брег" бе много динамичен, а "канарите" можеха дори да стигнат до успеха, ако бяха по-съсредоточени в завършващата фаза. Симеунович изведе босненците напред в 21-ата минута, а крайното 1:1 оформи Ромарио в 48-ата. 
 
И двата отбора завършиха двубоя с по 10 човека. Първо в 45-ата минута Стойкич получи втори жълт картон. След това дебютиралият за "канарите" Валери Домовчийски бе изгонен пресилено за втори жълт картон за симулация. 


 
Двубоят започна с няколко опасни центрирания в пеналта на Ботев, които обаче не доведоха до нищо сериозно. В 7-та минута обаче "канарите" бяха на косъм от това да открият резултата, след като Неделев изведе елегантно Огнянов в пеналта на гостите, но юношата на Левски стреля покрай вратата.

 
След това положение гостите овладяха инициативата и започнаха да притискат съперника си, който разчиташе основно на контраатаки, за да затрудни българската отбрана. В 17-ата минута Джурич бе намерен непокрит около точката на дузпата, но ударът му прелетя над вратата на Стаховяк.

 
Така дойде 21-ата минута, когато Църнов получи на левия фланг, преодоля Христов и центрира в наказателното поле, където Симеунович изпревари Минев и с глава простреля Стаховяк за 1:0. 
 

 
След попадението "канарите" се стъписаха за кратко, но бързо се овладяха и в 29-ата минута Иршак копна технично за Анисе, извеждайки го сам срещу вратаря, Дуйкович обаче скъси ъгъла и ударът на Анисе не намери очертанията.
 
В 36-ата пък, Мариян Огнянов направи нов страхотен пропуск, след като бе изведен сам срещу вратаря на Жрински, който обаче отрази изстрела му.
 
В края на полувремето на терена стана интересно, тъй като само в рамките на 3 минути и двата отбора останаха с по 10 човека. В 45-ата Стойкич фаулира Неделев и получи втори жълт картон, а в даденото от рефера продължение Валери Домовчийски бе изгонен пресилено с втори жълт картон заради симулация. 

 
Втората част обаче стартира отлично за Ботев, тъй като още в 48-ата минута влезлият на почивката Ромарио бе изведен елегантно от Мариян Огнянов на добра позиция и с изстрел по диагонала възстанови статуквото. 
 
В 54-ата минута Виейра качи топката на десния крак на Неделев, но той не успя да засече добре и Дуйкович спаси.
 
След това положение босненците натиснаха и в 56-ата минута Стаховяк трябваше да спасява шут на Муминович. В следващата атака Джурич стреля мощно от 13-14 метра, ала над вратата.
 

 
Така дойде 64-ата минута Миличевич получи в наказтелното поле и шутира технично към далечния ъгъл, ала Стаховяк показа страхотен рефлекс и спаси с една ръка.
 
След това положение темпото поспадна, а положенията пред двете врати станаха рядкост. В 74-ата минута Джурич получи на границата на наказателното поле и шутира от движение, ала кълбото премина покрай лявата греда на Стаховяк, който не мръдна.
 
180 секунди по-късно Ботев получи правото да изпълни фаул на около 22-23 метра от вратата на Дуйкович, ала шутът на Неделев премина над напречната греда. 

 
В последните 10 минути българите натиснаха здраво, а в 84-ата Костов получи пред наказателното поле, напредна и стреля по земя, ала изстрелът му бе много слаб, а и премина покрай страничната греда. 
 
Така дойде 89-ата минута, когато Ромарио получи в наказателното поле, финтира двама бранители и стреля мощно с левия крак от малък ъгъл, но топката срещна напречната греда и така резултатът остана непроменен - 1:1. 
 
Реваншът е следващата седмица. 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки