Вутов даде тон на Левски за разгром над Пирин за купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" биха с 4:0 на "Герена", Блажевич дебютира без да трябва да се намесва

Вутов даде тон на Левски за разгром над Пирин за купата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Левски си осигури комфортна преднина от 4:0 срещу Пирин (Гоце Делчев) в първия 1/16 финал от турнира за Купата на България. Срещата се игра на стадион "Георги Аспарухов" пред 3000 зрители, а реваншът в Гоце Делчев е след месец. Това бе първа победа за Левски на "Герена" от 4 месеца насам.
 
Официален дебют за Левски направи хърватският страж Горан Блажевич, а Димитър Макриев започна за първи път като титуляр. 
 
За гостите дебют направи юношата на Левски Костадин Башов. 
 
Попаденията за столичани бяха дело на юношата Антонио Вутов в 26-ата минута, Гари Родригес от дузпа в 44-ата, Илиян Йорданов в 73-ата и на друг юноша на тима - Борислав Цонев в 88-ата.



ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 
Двубоят започна с очакван домакински натиск и хубава възможност за столичани в 7-та минута, когато Йорданов центрира опасно в пеналта на гостите, където Пламен Димов засече с глава, ала покрай вратата.
 
Гостите от Гоце Делчев пък разчитаха на контраатаки, за да притесняват Блажевич, но за първата част се отчетоха едва с един неточен удар от фаул на Фиданин в 17-ата минута. 

 
Така дойде 26-ата минута, когато Левски излезе напред в резултата след комбинация между свои юноши. Тогава Вутов получи на границата на пеналта, подаде за Гаджев, който му върна в наказателното поле, а младокът от движение с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на Абдиков за 1:0. 
 
След попадениет домакините продължиха да са по-активни и в 28-ата минута Пинто центрира в пеналта на гостите, Йорданов свали за Макриев, който стреля от движение, но право в ръцете на Абдиков.
 
В 35-ата минута Макриев изведе Йорданов в наказателното поле, но той вместо да стреля с десния крак, понечи да си нагласи топката на левия, забави се и изстрелът му бе блокиран.
 
В самия край на полувремето, в 44-ата минута, Макриев бе повален от Пиргов в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която бе реализирана хладнокръвно от Родригес за 2:0. 
 
Още в следващата атака столичани можеха да водят с 3:0, след като Вутов навлезе в наказателното поле отляво и стреля по диагонала, но Абдиков боксира.

 
Втората част стартира спокойно, домакините продължаваха да владеят изцяло инициативата, но разиграваха спокойно, опитвайки се да изтеглят в по-предни позиции прибрания тим на Пирин. 
 
Двамата треньори извършиха по няколко бързи смени, а първата сериозна опасност дойде в 62-ата минута, когато Вутов проби много добре в наказателното поле и стреля с левия крак, но Абдиков спаси удара му.

 
Така се стигна до 73-ата минута, когато Туре центрира от десния фланг, Макриев засече с глава, топката срещна дясната греда, разходи се по голлинията, удари се и в лявата, за да може притичалият Йорданов да се разпише на празна врата.
 
До края двубоят се доиграваше, но въпреки това Левски успя да отбележи четвърто попадение, дело на друг свой юноша - Борислав Цонев. В 88-ата минута Нуно Пинто влезе по чудесен начин в наказателното поле отляво и подаде перфектно към Цонев, който само трябваше да чукне топката в опразнената врата. 

 
В даденото от рефера продължение пък Пирин остана с 10 човека след втори жълт картон за Газиев. 
 
Така Левски победи Пирин с 4:0 в първия 1/16 финал от турнира за Купата на България, а реваншът в Гоце Делчев е след месец.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
Локо София смени Етър с Миньор (Перник) за контролата в сряда

Железничарите" ще приемат "чуковете" на 3-ти юли от 18.00 часа

„Соколите“ имат проблем със защитник

Спартак Варна води тежки преговори с Атанас Зехиров

Турицов вече тренира с ЦСКА

Вчера защитникът преподписа с "армейците" за 2+1 години

Промяна в контролата Левски - Черно море

Срещата отново ще е с вход свободен за феновете

Станислав Генчев дава шанс на Антоан Стоянов в Левски?

Върналият се от наем в Емполи халф, впечатлява от началото на подготовката

Георги Иванов празнува рожден ден

Президентът на БФС навършва 48 години

Асен Митков с индивидуални тренировки

Левски се върна към заниманията си след успеха над Септември София с 5:0

ОФИЦИАЛНО: Турицов преподписа с ЦСКА!

Защитникът остава при "армейците" за още 2+1 години

Стипич: Оптимист съм, трябва да изчистим някои детайли

"Скоро ще има новини около Турицов", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки