Ботев (Пд) размаза Нефтохимик за купата (СНИМКИ)

„Жълто-черните“ се подиграха с тима на Антон Спасов

Ботев (Пд) размаза Нефтохимик за купата (СНИМКИ)
Ботев (Пловдив) буквално се подигра с тима на Нефтохимик в първи двубой от 1/16-финалите за Купата на България. „Жълто-черните“ размазаха с 6:0 предпоследния в класирането на „А“ група, като с хеттрик се отчете Луис Педро. Станислав Костов отбеляза две попадение за успеха на Ботев, а един гол добави Абел Анисе.

Ботев успя да наложи домакински натиск още от първата минута. След няколко неточни удара в 22-рата минута Луис Педро откри резултата. След прекрасен пас от Анисе, нападателят на „жълто-черните“ от два-три метра успя да се разпише.

След първия гол, пловдивчани заиграха още по-силно. В 35-ата минута и самият Анисе успя да отбележи. Мадагаскарецът получи топката в малкото наказателно поле и с туповен изстрел от малка дистанция разстреля Караманов.


Три минути по-късно резултатът придоби и класическо измерение след втория гол на Луис Педро. Неделев пусна топката към Иршак от свободен удар, той подаде към Педро, който стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в тялото на футболист на гостите и за трети път се озова в мрежата на тима на Антон Спасов.

В самия край на полувремето и Йордан Христов имаше възможност да отбележи. Защитникът стреля силно, но Караманов успя да парира удара му.



В 73-тата минута, влезлият преди малко преди това, Станислав Костов отбеляза за 4:0. Енрике преодоля двама противникови футболисти при флагчеро за изпълнение на корнер, навлезе в наказателното поле и подаде към Костов, който от три-четири метра се разписа на празна врата.

В рамките на две минути (83‘ и 84‘) Ботев отбеляза нови две попадения. Първо, Станислав Костов бе изведен зад отбраната на гостите и с техничен удар отбеляза второто си попадение в срещата, правейки резултата 5:0.



Минута по-късно Костов бе замесен и в шестото попадение за „жълто-черните“. Костов стреля силно към вратата на Караманов, топката рикошира и попадна в Луис Педро, който успя да оформи хеттрика си.

В 86-ата минута и Вандер имаше възможност да се разпише, но тимът на Нефтохимик имаше късмет този път, като топката срещна дясната греда на Караманов.



„Жълто-черните“ отново показаха, че ще бъдат претенденти за всичко, което може да се спечели през тази година. След днешния разгром, Ботев е с единия крак на 1/8-финалите на турнира. Реваншът между двата тима е на 23-ти октомври (сряда) в Бургас. 
Локо София смени Етър с Миньор (Перник) за контролата в сряда

Железничарите" ще приемат "чуковете" на 3-ти юли от 18.00 часа

„Соколите“ имат проблем със защитник

Спартак Варна води тежки преговори с Атанас Зехиров

Турицов вече тренира с ЦСКА

Вчера защитникът преподписа с "армейците" за 2+1 години

Промяна в контролата Левски - Черно море

Срещата отново ще е с вход свободен за феновете

Станислав Генчев дава шанс на Антоан Стоянов в Левски?

Върналият се от наем в Емполи халф, впечатлява от началото на подготовката

Георги Иванов празнува рожден ден

Президентът на БФС навършва 48 години

Асен Митков с индивидуални тренировки

Левски се върна към заниманията си след успеха над Септември София с 5:0

ОФИЦИАЛНО: Турицов преподписа с ЦСКА!

Защитникът остава при "армейците" за още 2+1 години

Стипич: Оптимист съм, трябва да изчистим някои детайли

"Скоро ще има новини около Турицов", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки