1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Петър Курдов: Левскарите стоим настрана, а в клуба работят външни хора, които по наше време ни бяха врагове

Петър Курдов: Левскарите стоим настрана, а в клуба работят външни хора, които по наше време ни бяха врагове

"Другият изпълнителен директор стои в сянка и леко се подхилква", визиран бе Иво Тонев

Петър Курдов: Левскарите стоим настрана, а в клуба работят външни хора, които по наше време ни бяха врагове
Легендарният нападател на Левски Петър Курдов ви­наги е интересен събеседник. Той коментира най-наболели­те проблеми в клуба.
 
Г-н Kypgoв, Левски продъл­жава да няма никаква игра, положението изглежда тра­гично. Защо?
- Излишно е да казвам, че в повечето от критиките си към момента съм бил прав. След гръмката победа над Нефтохимик . (6:0) дойде мачът с Локо Сф (0:0). В момента силите в първенство­то са изравнени, изключение прави само Лудогорец. В Разг­рад имат стойностен отбор, но и само един човек, който казва какво да се случи. А не както е в Левски - по трима изпълнителни директори, по eди-колко си президенти... За­това и резултатите са нали­це. След успеха над Славия, ако сините бяха били Локомотив, щяха да се доближат макси­мално до тройката. А сега трябва да им търсим кусури и да ги упрекваме. Смятам, че футболистите, които в мо­мента са в отбора, няма да останат още много време в клуба. Тук е моментът да ка­жа, че за първи път, откакто Сираков е изпълнителен ди­ректор, съм абсолютно съгла­сен с него. След успеха с Неф­тохимик той каза, че няма нужда от такива мачове. Ако трябва да сме реалисти - от­борите в А група трябва да са не повече от 10. Това теку­чество на тимове като Лю­бимец, Нефтохимик, Пирин Гоце Делчев, които са случай­но попаднали, без да ги упрек­вам, не е нужно. На А група й трябват отбори като Лудо­горец, силни Левски и ЦСКА, Ботев Пловдив. И школите на тези клубове да работят. Яв­но е, че няма как да стане с магическа пръчка. А да се нахвърляме в момента срещу сините - няма нужда.
 
От думите ви разбирам, че на "Герена" не знаят на кой господ да се кланят, та­ка да се каже. Има три бластови центъра - Батков, То­нев и Сираков, които явно не мелят брашно. Това е най-големия проблем, така ли?
- В Лудогорец един човек казва - Кирил Домусчиев, и всичко останало работи. А в Левски няколко човека казват. И такива специалисти като Дончо Донев и тям подобни селекционери виждате какви футболисти докараха. На тях някой търси ли им сметка? Защо аз трябва да ги казвам тези работи? Нали има прези­дент, който ги назначава и им дава пари? Това са нещата. Левскарите стоим настрана, а в клуба работят външни хо­ра, които по наше време ни бяха врагове. Това е статук­вото. Знаете много добре ха­рактера ми... Нямам предвид, че ако отида там, ще направя кой знае какво, но просто в този клуб трябва да работят
хора, които през годините са се доказали като личности. А какво се случва в момента - из­караме някакъв лиценз и ста­ваме треньори. Това нещо, приятелю, не се купува с пари, а трябва да ти идва отвът­ре. Това е едно от нещата. Сега виждам, че има промени. И дано школата да се заздра­ви, защото в нея е истината. Трябват ни млади момчета, кoитo могат дa носят синята фланелка. Всичко друго е ала-бала.
 
Славиша Йоканович вече близо 3 месеца е на "Герена", а почеркът му не личи, въп­реки че му бяха осигурени 6 нови играчи...
- Моят колега Емил Велев беше казал, че той трябва по-малко да говори и повече да работи. Сега го слушам Йока­нович, че на него не му е рабо­та да ги учи играчите на А и Б. Като не му е работа да ги учи - да си събира багажа и да си заминава за Сърбия, няма място тук. Той вижда, че е такова положението, и вместо да запретне ръкави, какво се случва? Това ти е матери­алът, какво трябва да сто­риш? Сираков много пъти му каза, че пари няма и от тези хора трябва да извлече макси­мума. Досега търсехме оправ­дание от футболистите, но явно трябва някой да потърси отговорност и от треньора. Ако трябва да сме коректни -същите неща ме питахте още в началото на работата му. Тогава отказвах да го коментирам, защото знаех ви­зитката му, той е играл голям футбол. И не бе коректно след втория или третия мач да му даваме оценки. Но сега при това положение няма оп­равдание да говори подобни приказки, че не може да учи играчите.
 
Наложителна ли е сега треньорска смяна?
- Треньорска смяна на полусезона по принцип е най-лошо­то решение. Не мисля, че то­ва е правилният момент. Но като дойде паузата, трябва да се дръпне чертата и да се пита треньорът. Защото в един момент, ако четем из­казванията на изпълнителния директор и на него, излиза, че има някакво разногласие. А другият изпълнителен директор стои в сянка и някак си им се струва на всички левскари, аз говоря с много такива, включително и които рабо­тят в клуба, стои малко като ощипан. И ми се струва, че ле­ко се подхилква.
 
Иво Тонев ли визирате?
- Дано да бъркам, но това е усещането на хората от "Ге­рена".
 
Кога най-накрая ръковод­ството ще се обедини - Батков гледа на едната страна, Тонев на другата, Сираков е между двамата...
- Не се ангажирам с подобно мнение и прогноза. Разбирате, че говоря като син фен - вну­чето ми на 2 години и 2 месе­ца вече знае химна на Левски... Мнението ми е субективно. Има си ръководство и дето се казва - ние много пъти сме го правили като сме били в от­бора - да си ударят по два ша­мара или по една майна и да се разберат като мъже. А не са­мо да хленчат и да стават за смях пред цялата футболна общественост.
 
На левскарите им е болно - ЦСКА бе пред фалит, нямаше отбор, а влиза с преднина от 4 точки във вечното дерби...
- Имахме нужда от голяма победа като тази с Нефтохи­мик, за да се освободят психи­чески футболистите. Защото е видно, че когато са разкрепостени, играта им върви. Трябва да разграничим неща­та - видяхме ги, че в такъв мач могат да играят. Но сре­щу по-сериозен съперник - там трябва да се докажат. В мо­мента най-важна е психиката на футболистите, а тя е об­ременена. Има лабилни игра­чи, които не могат да изка­рат на гърба си такива дву­бои.
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев