Третото издание на Национална спортна панорама стартира утре в Южния парк

За трета поредна година Национална Спортна Панорама и Столична община с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“, организират единственото по рода си изложение на българския спорт „Национална спортна панорама 2013”.

Третото издание на Национална спортна панорама стартира утре в Южния парк

За трета поредна година Национална Спортна Панорама и Столична община с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“, организират единственото по рода си изложение на българския спорт „Национална спортна панорама 2013”. Тази година събитието е част от Европейската седмица на движението и спорта - „NOW WE MOVE”, която за България е под патронажа на проф. д.ф.н. Мариана Георгиева, министър на младежта и спорта с официален медиен партньор за цяла Европа Eurosport.
 
„Национална спортна панорама 2013” ще се проведе на 12 и 13 октомври 2013 г. на Английската поляна в Южния парк на гр. София (откъм булевард Витоша). Официалното откриване ще бъде в 11 часа утре, събота, 12 октомври.
Инициативата ще представи пред обществеността дейността на повече от 60 национални спортни организации. Под мотото „Виж, опитай, избери!“, в рамките на два дни, многобройните посетители на събитието ще имат възможността да вземат активно участие в спортните игри и забавления и да станат част от магията на спорта.
 
Използвайки спорта като инструмент за социална промяна, Панорамата има за цел да покаже голямото разнообразие от спортни и извънучилищни дейности, като подтикне младите към активен избор на приоритетите си и допълнително стимулира подрастващите към по–здравословен начин на живот в съответствие с Европейската амбиция за „100 милиона повече физически активни Европейци до 2020 година".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки