Кошмар в Ереван! (ВИДЕО+СНИМКИ)

България сведе до минимум шансовете си за класиране на бараж за Световното първенство в Бразилия, след като допусна поражение от Армения с 1:2 с 9 души в Ереван.

Кошмар в Ереван! (ВИДЕО+СНИМКИ)
България сведе до минимум шансовете си за класиране на бараж за Световното първенство в Бразилия, след като допусна поражение от Армения с 1:2 с 9 души в Ереван. Нашите се представиха достойно в изключително нажежената атмосфера в арменската столица и се бориха много след почивката, но два червени картона ни изядоха главата, също както и големите пропуски.
 
След размяна на две положения Армения откри в края на първото полувреме, след като Николай Бодуров получи директен червен картон. Точен беше фаулираният Йозбилиз с перфектно изпълнение на свободния удар. С човек по-малко България се хвърли в атака след подновяването на играта и успя да изравни също от свободен удар, изпълнен чудесно от Ивелин Попов. Две минути по-късно обаче нашите останаха с 9 човека, след като и Светослав Дяков беше отстранен. Нашите не успяха да издържат до края и получиха втори гол в 87-ата минута, дело на Мовсисян.

Това е втора загуба за "трикольорите" в световните квалификации. До голяма степен тя слага край на шансовете ни за бараж.

 
На вратата Любо Пенев предпочете Владислав Стоянов пред титуляря досега в квалификациите Николай Михайлов. В защита отдясно наляво бяха Йордан Минев, Николай Бодуров, Иван Иванов и Петър Занев вместо Веселин Минев. Като опорни полузащитници бяха поставени Светослав Дяков и Владимир Гаджев. Офанзивни халфове бяха Станислав Манолев, Ивелин Попов и Георги Миланов, а в ролята на фалшива деветка влезе Емил Гъргоров.
 
Арменците започнаха да ни ритат от самото начало, като най-малтретираният наш футболист беше Георги Миланов. Един от грубияните обаче – Арзуманян – се самоконтузи и беше заменен принудително.
 
Иначе след 10-ата минута българите изнесоха играта в по-предни позиции и в 14-ата Манолев потърси Гъргоров във вратарското поле, но нисичкият нападател не успя да скочи по-високо и да стреля.
 
Армения предприе първия залп. Йозбилиз размина Иван Иванов пред наказателното поле и шутира мощно от фронтална позиция, но Владо Стоянов показа защо е предпочетен под рамката и изби с една ръка в корнер.
 
Двата отбора се дебнеха. Армения търсеше пробив през центъра на защитата. Българите опитваха извеждащи пасове от дълбочина. Един такъв мина. Гъргоров изведе Ивелин Попов сам срещу вратаря в 36-ата минута, но ударът на Попето малко след чертата на пеналта бе право в тялото на Березовски.
 
Арменците опитаха по фланга, като нашите ги изпуснаха. Но Владо Стоянов пресече ниско центриране отдясно, предназначено за оставените непокрити в пеналта футболисти в червено.
 
Кошмарът настъпи с изтичането на първите 45 минути. Николай Бодуров извърши нарушение срещу откъсващия се в наказателното поле Йозбилиз и получи заслужен директен червен картон. От отсъдения пряк свободен удар Йозбилиз вкара, след като прехвърли изключително технично стената и забоде в десния ъгъл, докато Владо Стоянов не мръдна.

 
Пенев не извърши смяна на почивката, но нашите излязоха преобразени. Започнахме вихрено второто полувреме. Петър Занев хвърляше чудесни топки отляво. В 46-ата минута Гъргоров изскочи на чиста позиция в наказателното поле, но с чист шпагат му отнеха.
 
Три минути по-късно Манолев засече от въздуха центриране на Занев, но встрани от опразнения десен ъгъл.
 
Офанзивните действия обаче ни оголиха отзад и Саркисов получи отдясно в наказателното поле. Владо Стоянов успя да спаси удара по диагонала.   
 
България отново бе на ход, но Манолев отново пропусна. Гъргоров се размина с поредно центриране на Занев, но футболистът на ПСВ засече в долния ъгъл. Березовски обаче успя да „хлопне” вратата в последния момент, заставайки до гредата и избивайки в корнер.
 
Любо Пенев се ядоса и смени Манолев, като на негово място пусна Александър Тонев.
 
В 61-ата минута Ивелин Попов изкупи вината си от първото полувреме, като изравни от свободен удар. Попето изпълни чудесно фаула пред пеналта и прати топката в горния ляв ъгъл на арменската врата.
 
Само две минути по-късно кошмарът се завърна. Светослав Дяков, който бе върнат по-назад след червения картон на Бодуров, извърши второ грубо нарушение и видя жълтия цвят за втори път.

 
Така на терена в Ереван останаха 9 от България срещу 11 от Армения при резултат 1:1.
 
Любо Пенев пусна Златински и го постави в центъра на отбраната, а извади безполезния Гъргоров.
 
Бяхме принудени да се върнем по-назад. Съдбата беше на наша страна, когато Пицели получи на дузпата, но шутира над напречната греда, а Мкртчян стреля по тревата покрай дясната греда.   
 
Не успяхме обаче да удържим арменците, които три минути преди края вкараха втори гол чрез Мовсисян, който прехвърли излезлия да го пресрещне Владо Стоянов за крайното 2:1. 

Така България остана на второ място в група "В" с 13 точки, с 1 повече от Армения, но все още изпреварваме по голова разлика Дания, след равенството 2:2 на "червения динамит" срещу Италия. Въпреки че засега оставаме подгласници, сме с най-лоши показатели сред останалите в своеобразното класиране на вторите отбори. "Адзурите" вече се класираха за световното в Бразилия.
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "В" СЛЕД МАЧА НА БЪЛГАРИЯ:

  Отбор Мачове Голове Допуснати Точки
1
ИТАЛИЯ 9 15 5 21
 2 БЪЛГАРИЯ 9 14 8 13
 3 ДАНИЯ 9 11 13 13
 4 ЧЕХИЯ 9 12 9 12
 5 АРМЕНИЯ 9 10 11 12
 6 МАЛТА 9 5 22 3


КЛАСИРАНЕ НА ВТОРИТЕ ОТБОРИ В ГРУПИТЕ КЪМ МОМЕНТА:

 

Grp Team (Sep 2013 FIFA Ranking) Pld W D L GF GA GD Pts Notes Sixth-placed team
G  Greece (12) 7 5 1 1 8 4 +4 16 1,6  Liechtenstein
I  France (25) 7 4 2 1 12 6 +6 14 1 N/A
E  Iceland (54) 7 4 1 2 14 13 +1 13 1,3,6  Cyprus
H  Ukraine (26) 7 3 3 1 10 4 +6 12 1,3  San Marino
F  Portugal (11) 6 3 2 1 11 8 +3 11 1,3,6  Azerbaijan
C  Sweden (22) 6 3 2 1 10 7 +3 11 1,3,6  Faroe Islands
A  Croatia (10) 6 3 2 1 7 4 +3 11 1,6  Wales
D  Hungary (30) 7 3 2 2 13 12 +1 11 3  Andorra
B  Bulgaria (64) 7 1 4 2 6 7 −1 7 3,6  Malta

 

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА надви Политехника Яш с 2:1 в Банско (ВИДЕО)

Алесандро Николов и Фаетон бяха голмайсторите за "армейците"

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 подписа с Алекс Божев

Юношеският национал направи дебюта си за тима в контролата със Струмска слава

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки