1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Любо Пенев: Ще питам ФИФА да излизаме с двама-трима по-малко, за да са спокойни

Любо Пенев: Ще питам ФИФА да излизаме с двама-трима по-малко, за да са спокойни

„Момчетата бяха перфектни, но независими от нас фактори не ни позволяват да вървим нагоре”

Любо Пенев: Ще питам ФИФА да излизаме с двама-трима по-малко, за да са спокойни

Българският национален селекционер Любослав Пенев постави висока оценка на своите момчета, които отстъпиха пред Армения в Ереван с 1:2, след като половин час играха с 9 души на терена в предпоследната си световна квалификация.

„Ние контролирахме мача и аз на първо място искам да похваля момчетата и да кажа, че се гордея много с тях. Просто бяха перфектни от първата до последната минута."

"Направихме и невъзможното, за да стигнем до победата или поне до едната точка”, каза Любо Пенев и после припомни множеството ситуации още от старта на квалификациите, в които нашият тим бе ощетен от реферите:

„Явно не е случайно това нещо. Явно сме пораснали и сме станали много неудобен съперник, особено за отборите от нашата група и е просто очевадно, че не ни  позволяват да вървим напред. Ще питам ФИФА, ако разрешат, да започваме с мача с двама-трима по-малко, за да са спокойни."

"Просто виждате, че с 10 души ги надиграхме, с 9 също ги надиграваме и стигаме до повече положения, но явно няма да ни позволят да стигнем до победата. Нещата вече са се случили, но независими от нас фактори не ни позволяват да вървим нагоре."

"За да се стигне до нашите червени картони, преди това трябваше да има червен картон за Армения за нарушение срещу Георги Миланов. За няколко минути имаше 3 опасни влизания, а при последното той бе сам срещу вратаря. Още оттук трябва да си правим изводите.”

"Аз смятам, че направихме достатъчно, за да стигнем до баражите. Пак казвам обаче, че искам най-вече да благодаря на момчетата. Предполагам, че доста хора са гледали мача и в никакъв случай не трябва да бъдат недоволни."

"Излизаме от този мач с високо вдигната глава, няма от какво да се срамуваме”, каза още Пенев, а после коментира и мача срещу Чехия в София идната седмица.

„Излизаме за победа, винаги играем за победа. Аз на това ги уча момчетата. Сега обаче нека възстановим, а после ще мислим.”