Хондурас се доближи до класиране на финалите на Мондиал 2014 (ВИДЕО)

САЩ и Коста Рика вече си осигуриха визи за Бразилия, Мексико в момента е на четвъртото място в зона КОНКАКАФ

Хондурас се доближи до класиране на финалите на Мондиал 2014 (ВИДЕО)

Хондурас победи гостуващия Коста Рика с 1:0 и направи огромна крачка към директно класиране на финалите на Световното първенство в Бразилия през следващата година. Джери Бенгтсон отбеляза единственото попадение след асистенция на Роджър Еспиноса в 65-ата минута на стадиона в Сан Педро Сула. 


Така Хондурас се нуждае от равенство при гостуването на последния в класирането Ямайка в последния си мач от кампанията, за да си гарантира участие на световното. След последния съдийски сигнал по улиците на Тегусигалпа и Сан Педро Сула излязоха хиляди запалянковци, които отпразнуваха бурно победата над Коста Рика.

Отборите на САЩ и Коста Рика вече си осигуриха визи за Бразилия, а в спора за третото място Хондурас има 3 точки аванс пред Мексико. Дори при изненадваща загуба от Ямайка, възпитаниците на Луис Фернандо Суарес имат гарантирано място в плейофите за участие на финалите на Световното първенство срещу Нова Зеландия.

Мексико все пак запази шансове за директно класиране след драматичен успех с 2:1 над гостуващия Панама. Орибе Пералта откри в полза на домакините в 40-ата минута, а в 58-ата по-късно Хавиер Ернандес пропусна дузпа. Луис Техада отбеляза гол за 1:1 в 81-ата минута, но Мексико все пак успя да се поздрави с трите точки, след като Раул Хименес реализира второ попадение за домакините в 85-ата минута.

САЩ си гарантира първото място в групата след успех над аутсайдера Ямайка с 2:0 в Канзас Сити. Резервата Греъм Зуси и Джоузи Алтидор се разписаха в последния четвърт час за победата. Ямайка остана на дъното без спечелен мач.

Класиране: 

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 САЩ 9 6 1 2 6 19
2 Коста Рика 9 4 3 2 5 15
3 Хондурас 9 4 2 3 1 14
4 Мексико 9 2 5 2 -1 11
5 Панама 9 1 5 3 -3 8
6 Ямайка 9 0 4 5 -8 4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки