Чех очаква българите да се хвърлят в атака от първата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ще играем за коефициент и престиж в София”, каза вратарят на Челси

Чех очаква българите да се хвърлят в атака от първата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ще играем най-вече за престиж. Искаме да се представим максимално добре и да спечелим.

Това каза чешкият национален вратар Петър Чех преди световна квалификация срещу България в София, съобщи репортер на Novsport.com.

Стражът на Челси предполага, че възпитаниците на Любослав Пенев ще се хвърлят да търсят голове още от първата минута, тъй като се нуждаят от минимум 3 попадения, за да съхранят надеждите си за участие в бараж.



Както е известно, на „трикольорите” им трябва резултат 3:0 или пък успех с 5:3 и нагоре, докато гостите от Чехия вече загубиха шансове за Мондиал 2014.

„Все пак се играе и за престиж, а не е и без значение коефициента, който ще играе роля при разпределението на урните за предстоящото европейско първенство. Футболът понякога е жесток, понякога е справедлив. България, в случая, си заслужи второто място в групата. Печели този, които има повече точки. Очевидно е, че ние не сме сред първите отбори в нашата група”, сподели опитният вратар, който бе запитан дали според него българите ще бъдат повлияни от загубата с 1:2 в Армения миналия петък и отговори така:



„Ако аз бях на тяхно място, щях да искам да се хвърлим в атака още от първите минути, защото те трябва да търсят голове. Предполагам, че така ще се държи техният отбор. Има шанс обаче ние да успеем да вкараме 3 гола с три контраатаки и тогава аз няма да бъда толкова зает, колкото някои очакват.”



„Доколкото знам няма сериозни промени от последния ни мач срещу България. Естествено, ще има някои различия спрямо последния двубой, но предполагам, че стилът на отбора ще бъде същият”, допълни Чех.

Очаквайте видео от брифинга на Чехия!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки