Явно не разбирам от футбол, заяви селекционерът на Чехия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Чехите предупредени да не се поддават на провокации в София, търсят поне точка от мача

Явно не разбирам от футбол, заяви селекционерът на Чехия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Явно не разбирам от футбол. Думите са на чешкия национален селекционер Йозеф Пешице, на когото преди световната квалификация срещу България бяха припомнени думите, че „няма начин Армения да победи българите”.

Именно той сподели това пред медиите в Чехия преди мача на „трикольорите” в Ереван, а впоследствие срещата приключи при резултат 2:1 за домакините.

Както е известно, Чехия няма шансове за класиране, което ще позволи на треньора Пешице да изпробва нови варианти за следващия квалификационен цикъл за европейско първенство.



"Знаем, че българите трябва да спечелим с голям резултат, което подсказва, че ще играят нападателно. Ние сме гости и е нормално да се стараем да се отбраняваме и да търсим гол при контраатака. Ясно е, че нямаме шансове за класиране, затова ще изпробваме нови играчи и нови тактически варианти. Разбира се, не сме отписали мача и ще опитаме да вземем поне точка", коментира специалистът.




Очакваме България да се хвърли напред и да атакува. Не трябва да се рискува", каза Пешице на пресконференцията преди мача и разкри, че ще разчита в атака на нападателя на Астън Вила - Либор Козак.



"Има проблем с Томаш Сивок, който е контузен. Най-вероятно като титуляр ще започне Вацлав Прохазка. В последните мачове Козак не показа добра форма. Най-вероятно обаче ще го използвам на мястото на Лафата, не защото Лафата играе лошо, а защото трябва да изпробвам за в бъдеще двойката Козак - Кадлец", каза Пешице.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки