Фулъм разби Кристъл Палас, Берба се разписа в нощта на шедьоврите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първият гол на българина за този сезон във ВЛ помогна за успех в лондонското дерби - 4:1

Фулъм разби Кристъл Палас, Берба се разписа в нощта на шедьоврите (ВИДЕО+СНИМКИ)

С два изключително красиви гола през първото полувреме и още два след почивката, един от които на Димитър Бербатов, съставът на Фулъм успя да стигне до обрат и категоричен успех с 4:1 при визитата си на Кристъл Палас.

С лондонското дерби приключи програмата на осмия кръг от английската Висша лига, а след него гостите от „Крейвън Котидж” събраха 10 точки в актива си и изпревариха със 7 своя градски опонент, нанасяйки му пета поредна загуба.

Иначе новаците започнаха по-добре двубоя и осъществиха очаквания домакински натиск. Той даде резултат в седмата минута, когато Адриан Мариапа успя да надскочи доста по-високия Бреде Хангелаанд и с глава да открие резултата.

В тези минути по нищо не си личеше краят, който предстои. Гостите обаче бяха вдъхновени от феноменално попадение на Пайтим Касами.

В 19-ата минута швейцарският национал овладя на гърди дълъг пас на Саша Рийтер и от движение прати неспасяемо топката в далечния ъгъл на Сперони – 1:1.



Голът на 21-годишното крило бе аплодиран дори от феновете на домакините, а след него Фулъм заигра с по-голямо самочувствие и резултатът дойде точно преди почивката.

В 45-ата минута Брайън Руиз стреля от пряк-свободен удар в стената, но след това топката попадна у Стийв Сидуел, а той от своя страна я прати от воле в мрежата на домакините и вкара второто красиво попадение за вечерта.



Така Фулъм се оттегли с минимална преднина на почивка и веднага след подновяването на играта нанесе своя решителен удар.
В 48-ата минута вратарят на домакините улучи Бербатов в опита си да изчисти една топка, след което българинът изведе с пета партньора си в атака Дарън Бент, но шутът на последния бе отразен от Сперони.

След последвалия корнер обаче българският нападател показа умението си да играе с глава и прати кълбото в далечния ъгъл, като по този начин вкара първия си гол за сезона във Висшата лига и направи резултата 3:1.



Той остана такъв само 5 минути, защото в 55-ата Брайън Руиз за втори пореден път изпълни добре ъглов удар и намери непокрит Филип Сендерос на далечната греда, а швейцарският бранител съумя от воле да преодолее стража на домакините и така да оформи крайното 4:1.

След това Фулъм заигра с необходимото спокойствие и до нови попадения не се стигна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки