За мен Венгер е сър Арсен, заяви Юрген Клоп

Наставникът на Борусия (Д) с интересни коментари за Барселона, Арсенал, Челси и Ибрахимович

За мен Венгер е сър Арсен, заяви Юрген Клоп

Арсен Венгер би трябвало да получи титлата "сър". Изненадващото изказване направи екстравагантният треньор на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп.

"Когато сядам да гледам мач по телевизията, ако играят Арсенал и Барселона, винаги предпочитам Арсенал. Гледам ги в последните десет години редовно. За мен футболът на Арсенал е близък до перфектния. И заслугата за това е главно на един човек – Арсен Венгер. Затова за мен той е сър Арсен Венгер."

"Той предпочита играчите му да владеят топката, да си я подават, да играят футбол. Като оркестър, изпълняващ нежна мелодия. Аз обаче предпочитам хевиметъла."

"Ако бях видял като дете мач на сегашния отбор на Барселона, водещ с 5:0 или 6:0, с тяхното присъщо спокойствие, щях да стана тенисист. Съжалявам, но за мен това не е достатъчно за мен. Такъв съм, предпочитам борбения футбол пред спокойната игра."

"В Англия твърдят, че харесват стила на Арсенал, но той не печели титли. Прави го Челси, например, но с различен футбол. Харесвам философията на Венгер, но аз предпочитам друг тип игра, защото съм различен човек."

"Някои считат, че Борусия и Арсенал си приличат. Надявам се да е така в някои аспекти, но има и големи различия. Искам моите футболисти да пробягат с 10 км. Повече от тези на опонента", заяви Клоп и бе запитан дали има шанс да напусне Дортмунд след време:

„Аз мога да живея във всеки един град по света, съпругата ми също. Можем да вземем кучето и да се преместим някъде другаде.”

Германският специалист също така бе помолен да коментира възможността да работи със Златан Ибрахимович заради очакваното напускане на голмайстора Роберт Левандовски и отговори така:

„Не бих има никакви проблеми да работя с Ибрахимович. Ще се разбираме добре. Лудите играчи ме харесват, не знам защо…”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки