Стойчо категоричен: Няма да позволим да се подиграват с името на ЦСКА!

"Всички правят грешки, но ние няма да мълчим, когато те са целенасочени!"

Стойчо категоричен: Няма да позволим да се подиграват с името на ЦСКА!

В момента се стремим да върнем имиджа и авторитета на клуба и няма да позволим на никой да се подиграва с името на ЦСКА.

Това каза треньорът на „червените” Стойчо Младенов по повод съдийството на рефера Станислав Тодоров в мача срещу Черно море от 16-ия кръг на „А” група. Както е известно, варненци надиграха на „Тича” с 2:1 своя столичен съперник, но от лагера на „армейците” имат претенции към редица отсъждания, включително срещу дузпата и прекия-свободен удар, от които получиха попадения. Впоследствие самият Младенов и неговият асистент Анатоли Нанков бяха изгонени от главния арбитър, чийто права бяха спрени в понеделник за „неопределено време” от СК към БФС.

„Жалко е, че трябва да коментираме съдийството и грешките на реферите, но нещата излязоха извън контрол. Ние не показахме най-доброто от себе си, но всички искаха да победят. Ние не успяхме да противодействаме по най-добрия начин на дефанзивната игра на Черно море. Разбира се, трябва да поработим върху това нещо. Ние опитахме да преодолеем това. Започнахме с една схема, след това я сменихме. Голямо браво на всички състезатели.”

„Ние не може да извадим всички спорни положения, аз не съм не искам да се бъркам в работата на професионалистите, имам си правилник, но има неща, които се предусещат. Решихме да не внасяме жалба, защото разбрахме, че Съдийската комисия към БФС се самосезира. Затова оставихме решението на тяхната съвест, защото там има и отлични професионалисти”, обясни Младенов в ефира на ТВ7.

„Ние сме коректни с всички, но няма да търпим подигравки, ощетявания и така нататък. Ще реагираме адекватно и професионално, но сме готови да защитаваме името на клуба с цената на всичко. Още от първия кръг, в мача срещу Локомотив (Пловдив), започнаха ощетяванията. Тогава имаше нарушение срещу Марсиньо, а един съдия само бе лапнал свирката и нищо не правеше. В неделя беше същото."

"Разбираме, че всички правят грешки, но ние няма да мълчим, когато те са целенасочени! Нека нещата се решават на терена и с достойнство, защото в противен случай вредим на българския футбол. Когато победихме Левски, ние се отнесохме с достойнство, защото утре може да загубим. Това е нормално във футбола.”

„До този момент стояхме и гледахме най-спокойно. Ние се готвехме за това, което ще се случи на „Тича“. То се случи и всички го видяха, бе нормално да реагирам. И Георги Иванов при една ситуация изрита бутилка, но не бе изгонен... аз обаче бях. Няма да представяме списък със съдии, които не искаме да ни свирят, но ще защитаваме клуба”, допълни той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки