Чакмаков: Ако някой смята, че може сам да издържа ЦСКА или Левски, се лъже

„Не знам защо Майкъла прави подобни изказвания, Сектор "Г" ще е готов през май”

Чакмаков: Ако някой смята, че може сам да издържа ЦСКА или Левски, се лъже

Председателят на "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков разкри какви са бъдещите плановете на сдружението.

„Не се изживявам като спасител. Последните години много хора ме помолиха да се ангажирам с клуба, защото имам бял бизнес и доходите ми са ясни. Не съм обвързан с бивши ръководства. Учредители на "ЦСКА Завинаги" са 60 души, които решиха да се опитат да помогнат на клуба. Първата ни цел е да опитаме да оправим базата, не се ангажираме с представителния отбор. Сектор "А" започнахме да го правим на добра воля. Нашето сдружение е с обществена полза. Ние нямаме печалба. Тук сме хора, които си даваме личните пари и искаме да покажем, че можем да направим нещо и започнахме със сектора."

"Предишното ръководство е направило само ВИП зоната, по техния проект трябваше има тенис кортове и голямо игрище. Ние обаче правим съвсем различен проект. Което е направено досега, е направено и толкова. Ние започваме неща ново. Възстановяваме стадиона седалка по седалка. Сектор "Г" трябва да е готов около 1 май. Трябва да се отвори втори вход, да се направи нова тоалетна, а също така да се сложи осветление. Проектите са вкарани в общината и чакаме да бъдат одобрени по етапния ред, само те могат да ни забавят", заяви Чакмаков, който бе гост в предаването "Пред банята".

„Ние работим с дарителска сметка. Ще направим сайт, в който ще се публикуват парите които се дават, кой ги дава и за какво се харчат. Тук кяр няма. Всички дават от сърце. Има консолидация на червената общност. Хората си казаха, че ако седим отстрани клубът ще изчезне както баскетбола, бокса и др. спортове. Затова ние, които имаме някакви възможности, ще помогнем на клуба. И започваме с футбола, защото е на върха на пирамидата."

"За мен времето на едноличните собственици си отиде. Който смята, че един човек може сам да издържа клуб като ЦСКА или Левски, се лъже. Малък клуб е по-вероятно, но един голям клуб е многомилионен бизнес и трябва да се ръководи като такъв. Затова трябва те да са акционерни дружества с много собственици. Може да е трудно, но аз не виждам друг път. Въпросът е доколко хората, които искат да се свържат с клуба, ще потвърждават това всяка година", допълни бизнесменът, който коментира и информациите, разпространени от Георги Илиев-Майкъла, че пари за ЦСКА дават хора като Кирил Домусчиев, Цветан Василев и Гриша Ганчев.

„Доколкото знам и тримата са от ЦСКА, но тези информации не са ми известни на мен. Който казва това, явно знае нещо повече. Не знам защо Майкъла прави подобни изказвания. Той е свършил една работа с предишните собственици и само той си знае какво му е платено и какво не. Ние обаче не се ангажираме нищо и не сме отговорни с предишни инвестиции. Когато той беше изпълнителен директор, аз имах ангажимент към него за залата и си го изпълних."

„ЦСКА и Левски са двата клуба като Барса и Реал, които трябва да правят спорта в България. За да има качествен продукт е нужно да има истински дербита. Унищожихме голяма част от продуктите. ЦСКА бе огромен клуб със страшни традиции в баскетбола и във футбола и това важеше и за Левски и Ботев. Сега да ги няма и да просят като гаврошчета е срамно.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки