Барса остави Милан без дъх за 3:1 на "Ноу Камп" и се класира за елиминациите (ВИДЕО)

Меси с 2 гола, попадение на Бускетс със съмнение за засада

Барса остави Милан без дъх за 3:1 на "Ноу Камп" и се класира за елиминациите (ВИДЕО)
Отборът на Барселона се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига, след като тази вечер се наложи с 3:1 над тима на Милан в директна битка за 1-то място в група "H". 
 
Срещата се игра на стадион "Ноу Камп", а две попадения за каталунците наниза мегазвездата Лионел Меси. Третият гол бе дело на Серхио Бускетс, като при отбелязването му останаха сериозни съмнения за засада на испанския национал. Почетният гол за Милан всъщност бе вкаран от играч на Барса - Пике, който отбеляза в собствената си врата. 
 
Двубоят очаквано започна с натиск на "блаугранас", като още в 4-та минута домакините можеха да поведат, след като Шави стреля опасно от фаул, ала кълбото не намери очертанията на вратата на Абиати. В 11-ата минута Меси подаде за Неймар в лявата част на наказателното поле, бразилецът опита шут към далечния ъгъл, но не намери целта. 
 
Последваха още няколко сериозни пропуска за Барселона, дело на Шави и Санчес, преди да се стигне до 30-ата минута, когато Абате фаулира Неймар в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа, която бе реализирана хладнокръвно от Лионел Меси за 1:0. 
 
След гола гостите опитаха да погледнат към вратата на Валдес и в 35-ата минута дойде първият изстрел към нея, дело на Монтоливо, но топката профуча покрай дясната греда на каталунците. 
 
Така дойде 39-ата минута, когато Бускетс удвои преднината на своите, засичайки с глава центриране на Шави от статично положение. При повторенията обаче останаха сериозни съмнения, че Бускетс е бил зад отбраната на "росонерите" при подаването на Шави. 
 
В самия край на полувремето пък, италианците съумяха да се върнат в мача. Тогава Кака нахлу мощно в наказателното поле на "блаугранас" отляво и опита остър пас по земя, Пике се опита да пресече топката, но само я отклони в мрежата на безпомощния Валдес за 1:2. 
 
След почивката Барса продължи да натиска здраво, а Масимилиано Алегри потърси промяната чрез включването на Марио Балотели. 
 
Именно Супер Марио получи първата възможност за втората част. В 50-ата той бе намерен вдясно от малкото наказателно поле от Поли, опита изстрел с десния крак, но Валдес спаси. 
 
Последва добра намеса на Абиати на отсрещната врата, който трябваше да отразява шут на Иниеста. В 64-ата и 66-ата минута дойдоха и последните две възможности за италианците, като първо Кака обстрелва неточно от дистанция, а впоследствие Сапата също не уцели вратата, след като засече с глава центриране от корнер. 
 
До края на мача Барса доминираше, а в 73-ата минута Неймар можеше да отбележи много красив гол, след като премина на слалом през цялата отбрана на Милан, но завършващият му удар профуча над вратата на Абиати. 120 секунди по-късно Алексис Санчес се запомни с нов фрапиращ пропуск, дошъл след страхотен пробив и хубаво подаване от страна на Меси. 
 
Така се стигна до 83-ата минута, когато Барса в крайна сметка сложи точка на спора. Тогава Меси получи в центъра, подаде за Фабрегас пред наказателното поле, който му върна с едно докосване, Бълхата овладя, надбяга пазача си и елегантно стреля над плонжа на Абиати за крайното 3:1. 
 


В другия мач от тази група "H" на турнира, съставът на Аякс се наложи като домакин с 1:0 над тима на Селтик. Единственото попадение бе дело на Шоне в 51-ата минута. 

Group H
Position Team Played GoalDifference Points
 
1 Barcelona 4 7 10
2 Milan 4 0 5
3 Ajax 4 -4 4
4 Celtic 4 -3 3
Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки