Арсенал открадна трите точки в Дортмунд (ВИДЕО)

Аарън Рамзи донесе победата на „артилеристите”

Арсенал открадна трите точки в Дортмунд (ВИДЕО)
Отборът на Арсенал успя да открадне победата като гост на Борусия (Дортмунд) и по този начин си върна за поражението в Лондон от преди две седмици. Единственото попадение в срещата бе дело на Аарън Рамзи в 62-рата минута.

Домакините държаха инициативата през цялата първа част, като футболистите на Арсенал не отправиха нито един удар към вратата на Вайденфелер. Още в 17-ата минута, след грешка в отбраната на „артилеристите”, Суботич стреля, но покрай вратата.

Най-опасното положение дойде в 37-ата минута. След бърза атака на „жълто-черните”, Бласчиковски намери Мхитарян на границата на наказателното поле. Арменецът имаше добра възможност да стреля, но ударът му не попадна в очертанията на вратата.

В края на полувремето и Роберт Левандовски пробва късмета си, но и неговият удар мина покрай вратата на Счесни.

Втората част започна така, както завърши първата. Пет минути след подновяването на играта Войчек Счесни трябваше да се разпъва максимално, за да отрази удар на Марко Ройс с глава.

В следващата атака на Борусия Ройс успя да отбележи. Мхитарян подаде към Бласчиковски, който стреля от границата на наказателното поле. Сченсни отрази удара му, но топката попадна в Ройс. Полузащитникът намери мрежата зад стража на Арсенал, но голът бе правилно отменен поради засада.

И точно когато всички очакваха гол от домакините, Аарън Рамзи смълча трибуните на „Сигнал Идуна Парк”. Йозил центрира отдясно, Жиру се опита да нанесе удар, но топката попадна в Рамзи, който запази самообладание и преодоля Вайденфелер.

Две минути по-късно Ройс отново имаше шанс да вкара, но на два-три метра от гол-линията не успя да засече центрирането на Роберт Левандовски.

Последваха два шанса за Арсенал. Първо, Рамзи пропусна да се разпише за втори път, като ударът му бе спасен от Вайденфелер. От последвалият корнер, Жиру засече топката с глава, но от гол-линията Нури Шахин успя да изчисти.

В 70-ата минута, след центриране на Санти Касорла от свободен удар, Вайденфелер тръгна да излиза, но бе изпреварен от Мертесакер. Германският защитник засече топката с глава, но ударът му мина малко над напречната греда.

В последната минута от редовното време, след заучено изпълнение на ъглов удар, Гроскройц центрира в наказателното поле. Левандовски изпревари Счесни, но ударът му с глава мина над вратата.

Тъкмо когато изтичаха четирите добавени минути домакините имаха претенции за дузпа. Роберт Левандовски падна в наказателното поле на "арилеристите" след контакт с Пер Мертесакер, но съдията прецени, че няма достатъчно основания да посочи бялата точка и подмина положението.

В другия мач от групата Наполи победи с 3:2 Олимпик Марсилия у дома. След изиграване на четвъртите двубои, Арсенал е лидер в група "F", Наполи е втори със същия актив, Борусия има шест, а "ОМ" е на последното място без спечелена точка.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки