1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. "Смърфовете" с единия крак на 1/4 финалите след разгром над Витоша (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Смърфовете" с единия крак на 1/4 финалите след разгром над Витоша (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локо (Пловдив) съсипа "бистришките тигри" с 5:0

"Смърфовете" с единия крак на 1/4 финалите след разгром над Витоша (ВИДЕО+СНИМКИ)
Елитният Локомотив (Пловдив) на 99% си осигури участие на четвъртфиналите в турнира за Купата на България, след като днес разби състава на Витоша (Бистрица) с 5:0 в първия осминафинал между двата тима. Срещата се игра на стадион "Локомотив", а реваншът е на 17 ноември. 
 
Дебют за "черно-белите" направи новото попълнение Тижани Белаид, който се представи на високо ниво и дори асистира на брат си Аймен за първия гол. Станков Йовчев добави две попадения за "смърфовете", а Гади и Стефанов също се разписаха по веднъж.
 
Двубоят очаквано започна с по-добра игра на домакините, въпреки че първата голова ситуация дойде пред вратата на "смърфовете". В 3-та минута Акалски боксира лошо центриране от корнер, топката попадна в Садула, който незабавно стреля с левия крак, но покрай вратата.
 


В 7-та минута пък Якимов надскочи излезлия неразчетено Анатоли Господинов и стреля с глава, но Петров изчисти от голлинията.
 
5 по-късно Якимов изведе Белаид сам срещу вратаря, а Белаид не сгреши и се разписа. Попадението обаче не бе зачетено, заради маркирана преди това от страничния рефер засада.

 
Така дойде 24-ата минута, когато новото попълнение на "черно-белите" - Тижани Белаид, центрира от фаул в пеналта на гостите, където брат му Аймен засече с десния крак за 1:0.
 
След попадението домакините продължиха да доминират и в 29-ата минута Камбуров засече с глава центриране от фаул, ала топката премина покрай вратата на Витоша. 

 
В 38-ата пък, Симеон Иванов не успя да изчисти една топка в половина си и позволи на Камбуров да му отнеме, нападателят напредна към пеналта на гостите, но се засуети и в крайна сметка реши да падне за дузпа, каквато не бе отсъдена. 
 
Стигна се и до 40-ата минута, когато Локомотив все пак съумя да удвои аванса си. Тогава Илиадис отклони с глава към далечната греда едно центриране от корнер, там непокритият Станко Йовчев не сбърка отблизо за 2:0. 
 


Само 180 секунди след това Якимов опита елегантно подаване за Илиадис, който пробва да продължи с пета за Йовчев, не уцели топката, но тя все пак стигна до нападателя, който с левия крак без безмилостен, покачвайки на 3:0.
 
През втората част домакините решиха нещата много рано, след като в 51-ата минута Стефанов напредна по дясното крило и центрира в пеналта, където Гади засече с десния крак и покачи на 4:0. 
 
Още оттук до края срещата започна да се доиграва, а в 56-ата минута Иван Георгиев опита да вкара почетен гол за гостите от фаул, ала Акалски внимаваше и спаси. 

 
В 71-ата минута разгромът за гостите стана пълен, след като Александър Якимов получи топката в наказателното поле, успя да се измъкне от двама защитници и пусна пас към Георги Стефанов, който се разписа за 5:0. 
 
В 85-ата пък, Гади можеше да сложи "отличен" на "бистришките тигри", надбягвайки двама техни бранители, ала изстрелът му от трудна позиция срещна напречната греда. 
 
До края на двубоя нови попадения нямаше и така "смърфовете" спечелиха първия осминафинал от турнира за Купата на България срещу Витоша (Бистрица) с 5:0. Реваншът е на 17 ноември. 
Намериха треньор за „соколите“

Ето кой е той

Любо Пенев изригна срещу Крушарски!

"Не е сериозно да говориш едно, а фактите и истината да са съвсем различни", заяви той

Карагерен: Ще се радвам да съм национал

Играчът на ЦСКА 1948 беше награден за играч номер едно на 9-ия кръг в елита

Генчев: ЦСКА е продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе

"Към ЦСКА, срещу който съм играл, винаги съм се отнасял с уважение", заяви той

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"

Томаш отвърна на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не втори места

"Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение", заяви той