Илиян Киряков се върна на работа в Етър

Четвъртият в света ще изпълнява две функции едновременно

Илиян Киряков се върна на работа в Етър
“Етър” привлече на работа в клуба бившия национал и бронзов медалист от САЩ-94 Илиян Киряков. Той ще изпълнява две функции едновременно – ще работи за индивидуалното усъвършенстване на футболистите – от деца до мъже, и в същото време като селекционер в школата.

Днес Киряков дойде на стадион “Ивайло”, където се срещна с президента на клуба Александър Нанков. Екснационалът получи от него специално поръчана виолетова фланелка с № 10 и името си на гърба.

“Много съм радостен, че такава знакова фигура за В. Търново и българския футбол започва работа в “Етър”. Започваме да акцентираме още по-сериозно върху индивидуалната работа с футболистите. Румен Данков работи с вратарите, родени до 2003 г. С по-малките вратари пък ще работи Венци Димитров. Киряков е човек с авторитет, ще работи с деца, младша, старша възраст заедно с директора на школата Никола Велков, за да имат нашите футболисти още по-завършен вид. В същото време ще е и в ролята на селекционер, знам, че вече е работил това. Не на последно място той ще се занимава и с най-малките”, заяви Александър Нанков пред "Велико Търново Спорт".

Капитанът на „Етър” Росен Ванков е пратен да работи с децата и му е наложена финансова санкция за втория червен картон, но клубът не сваля своето доверие към него, съобщи президентът. Вчера стана ясно, че Ванков ще почива принудително чак до края на есенния полусезон.

“Росен Ванков направи недопустима постъпка за него. Той е наш капитан. Има грешка, има и прошка, но тя не е безплатна. Обсъдихме с треньора Сашо Ангелов ситуацията и взехме решение Росен Ванков да слиза да работи с децата, в същото време му е наложено и финансово наказание. Но искам още веднъж да повторя, че той е нашият капитан и не сваляме доверието си от него”, поясни Александър Нанков.

Той призна, че липсата на терени продължава да бъде проблем. “С терените продължаваме да изпитваме трудности. Радвам се, че след дискусията за стадион “Ивайло” той вече е покрит и се вижда резултатът. Приоритет на общината и града трябва вече да е изкуствения терен до спортното училище, защото с това игрище ние ще вземем подобаващо място във футболната карта на България. То не е само за “Етър”, а ще допринесе и за развитието на Спортното училище, каквато е идеята. Така че приоритет и на кмета Даниел Панов трябва да е по-бързото изграждане на този обект”, заяви г-н Нанков.

“Засега нещата са спокойни от финансова гледна точка, благодарение и на субсидията, гласувана от общинските съветници. Успяваме да се справим и надявам се, че ще се справим до края на сезона. Нашата цел е да вземем оставащите три мача, всички търновци трябва да подкрепят и на предстоящия мач в Белене нашия отбор. Отиваме там само за победа”, категоричен бе той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки