1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Стойчо Стоев: Благодарих на момчетата, издържаха психически и физически+ВИДЕО

Стойчо Стоев: Благодарих на момчетата, издържаха психически и физически+ВИДЕО

"Бяхме обременени, това бе най-нервният ми мач", обяви треньорът на Лудогорец

Стойчо Стоев: Благодарих на момчетата, издържаха психически и физически+ВИДЕО
Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев остана много радостен от днешното равенство 1:1 с Черноморец (Одеса), което класира българския шампион за 1/16 финалите на турнира Лига Европа, предаде репортер на Novsport.com.
 
"Бяхме обременени, но благодаря на играчите, че съумяха да издържат, аз ги поздравих за това, което направиха. Има още 2 мача, в които нищо не се знае. Въобще не съм си мислел за 1-о и 2-о място след края на мача, мислех си, че сме се класирали, Лудогорец изстрада това класиране", заяви Стоев на пресконференцията след края на мача. 
 
"На мен това ми беше най-напрегнатият мач, доста нерви изхабих край тъча, представям си какво им е било на футболистите", прина още специалистът. 
 
На въпрос защо не е пуснал като титуляр Роман Безяк, наставникът на "орлите" призна: "Безяк беше в титулярния състав, но в 4:30 докторът ми се обади и ми каза, че той изпитва дискомфорт, лошо му е, повръща. Така бях принуден да го извадя от състава". 
 
"Решаващото за класирането са събраните десет точки. Победата в Айндховен ни даде самочувствие, че можем да се преставим добре в Европа. Това бе сериозен тласък - да знаеш, че можеш да играе и победиш сериозно име в Европа. Това бе разковничето да си повярваме, че можем да постигнем нещо по-сериозно", анализира представянето на тима си Стоев. 
 
"Точно в този момент за нищо не мечтая. Толкова съм изморен психически. Радвам се определено за това, което постигнахме. Напролет се надявам да се представим добре. Като футбол и като игра Лудогорец постигна нещо, което му дава увереност, че може да играе добре в Европа", каза още Стойчо. 
 
"Пишат история футболисите. Поздравления, защото издържаха на психическия и физическия натиск. Една точка ни даваше възможност да играем в турнира и през пролетта, но в крайна сметка успяхме да се справим", разкри специалистът. 
 
"Сега ще играем по-спокойно. И с ПСВ, и с Динамо ще станат по-хубави мачове, защото ние ще сме по-освободени психически. Трудно ни беше, все пак 4 човека играха с проблеми. До последно не знаех дали ще вземат участие в мача, но ето, че издържаха", завърши Стойчо Стоев. 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев