Тотнъм вече е 1/16-финалист (ВИДЕО)

„Шпорите” постигнаха победа с 2:1 над гостуващия Шериф

Тотнъм вече е 1/16-финалист (ВИДЕО)
Отборът на Тотнъм се класира за 1/16-финалите на Лига Европа след победа с 2:1 у дома срещу Шериф (Тираспол). Това е четвърта поредна победа в груповата фаза за „шпорите”, като тимът на Андре Вилаш-Боаш се нуждае от още една победа, за да си осигури първото място в група „К”.

Дембеле сътвори първата възможност за гол. Полузащитникът на Тотнъм напредна с топка в крака и стреля опасно, но Томич се разтегна и успя да спаси. Шериф отговори с удар на Исмаил Иса в гредата.

В края на полувремето Тотнъм създаде още едно положение за гол. Сигурдсон центрира опасно в наказателното поле, но на близката греда Дефоу се размина с топката.

В началото на втората част Ериксен изстреля снаряд по посока вратата на Шериф, но Томич отново се справи блестящо и отрази удара му.

В 60-ата минута „шпорите” най-накрая стигнаха до попадение. След двойно подаване между Ерик Ламела и Ериксен, аржентинецът бе оставен непокрит на близката греда и не пропусна.

Шест минути по-късно съдията отсъди дузпа в полза на домакините. Ламела бе съборен в наказателното поле от Пайе, а зад топката застана Джърмейн Дефоу. Английският нападател не сбърка от бялата точка и удвои аванса на „шпорите”.

В 72-рата минута Исмаил Иса намали. Бившият играч на Литекс подаде към Каду, който стреля, но Фридъл спаси удара му. При добавката, Иса не сбърка и даде надежди на Шериф, че може да си тръгне с нещо от „Уайт Харт Лейн”.

Само пети минути по-късно Паулиньо шутира от воле, но ударът му мина над напречната греда. Минута преди изтичането на редовните 90 минути, Холтби стреля от около 20 метра. Томич не бе убедителен при намесата си, Кейн опита да добави, но вратарят на Шериф поправи грешката си и улови топката.

В другата среща от групата Анжи победи като гост Троьмсо с 1:0 и вече има седем точки. Лидер е Тотнъм с 12, Шериф има две, а Тромсьо – една. 
Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки