1. Novsport
  2. - Италия
  3. Първият успех на Катания при Де Канио вбеси Удинезе (ВИДЕО)

Първият успех на Катания при Де Канио вбеси Удинезе (ВИДЕО)

Сицилианците биха с 1:0 след дузпа на Макси Лопес, но на два пъти претенции на Удинезе за дузпа бяха подминати

Първият успех на Катания при Де Канио вбеси Удинезе (ВИДЕО)
Луиджи Де Канио постигна първа победа от четвърти опит в Серия А, след като застана начело на отбора. Сицилианците биха у дома Удинезе с 1:0 в първа среща от 12-ия кръг с гол от дузпа на Макси Лопес.

Само петима фенове на Удинезе успяха да се справят с тежкото пътуване от Удине до Катания, за да изгледат мача  на живо.

Домакините имаха огромно желание да бият и тръгнаха смело в атака още в първите минути, но Желко Бъркич отрази бомбено воле на Лукас Кастро след 11 минути.

Луис Муриел се измъкна от защитата и за малко да изведе „зебрите” напред против логиката, но диагоналният удар на намери целта. Муриел имаше почти веднага още един шанс, но от воле стреля до гредата.

Кеко направи невероятен пропуск и не можа да засече пас на Кастро, който пусна успоредно на голлинията.

Точно след половин час игра Домици безумно удари Легроталие в наказателното поле още докато едно центриране от корнер летеше към наказателното поле и съдията даде дузпа. Макси Лопес с нисък удар в ъгъла бе точен и вкара победния гол за 1:0. Така нападателят поне имаше някакъв повод за радост тази седмица, след като преди няколко дни неговата съпруга и модел Ванда Нара обяви края на техния брак.

В Удинезе бяха бесни в края на полувремето, когато искаха дузпа на свой ред за игра с ръка на Тачидис, но съдийската бригада подмина ситуацията.

Напрежението ескалира, когато Гуаренте бе декориран в жълто за задържане на Перейра, който му отвърна с лакът в лицето, но избегне картон за себе си.

През втората част уж нещата се укротиха, но атмосферата отново бе взривена, когато шут на Муриел срещна ръката на Легроталие, ала съдията пак замълча.

Претенциите на Удинезе пак не бяха чути и Катания взе първа победа при Джиджи Де Канио.

Катания има 9 точки, но остава в зоната на изпадащите на 18-о място, докато Удинезе си остава с 13 точки точно над Милан на 10-о място.