Сензациите в пресата: Гонзо в списъка за треньор на Левски

И още: Левски чака пачки при триумф над ЦСКА, "сините" гонят Блажевич

Сензациите в пресата: Гонзо в списъка за треньор на Левски
Сензациите в пресата днес, сряда, 13 ноември 2013 година:

Труд: Гонзо в списъка за треньор на Левски
 
Георги Иванов-Гонзо е сред об­съжданите в „Левски" име­на за „син" треньор от 1 януари. Време има, реше­нието тепърва ще бъде взе­то през декември. Но името на „синята" легенда е в чел­ните места на списъка с евентуален заместник на Антони Здравков.

В Левски различните лобита често си действат по свое усмотрение и зато­ва въпросът е и чии аргу­менти ще надделеят. По принцип е ясно - ако Здрав­ков се докаже до края на годината, ще остане. Но треньорът бе назначен в началото на октомври, след като де юре излезе в тримесечен неплатен от­пуск като директор на шко­лата. И не му дадоха по-ви­сока заплата...

Успоредно едва 37-годишният Гонзо бързо се до­каза в Черно море, който все се гони със „сините" в класирането. Варненският отбор е седми и само на 2 точки след петия Левски. А в „Морето" таванът на заплати е 50-ина хиляди евро годишно, докато при „сини­те" е 200 000...

Гонзо си тръгна недоразбран, недооценен и обиден като спортен директор на Левски през май 2012-а. Новоизбраният тогава тре­ньор Илиан Илиев заяви, че не иска да работи с него. И Иванов просто напусна. По принцип твърде малко слу­жители на Левски си тръгват сами, обикновено чакат до дупка уволнение. Обаче и Наско Сираков на 8 ок­томври потвърди традиция­та - най-големите „сини" ве­че не чакат воля отгоре, а напускат. Огорчени. Въпросът сега е и как ще погледне Гонзо на евен­туална оферта. Забравил ли е всичко лошо, получено в замяна на много труд и нерви?

Левски е готов да вземе Станимир Стоилов, но само ако треньорът бъде увол­нен от Ботев (Пд). А и преговорите с Мъри няма да бъдат лесни.

Труд: Левски чака пачки при триумф

В Левски ще има пачки при триумф над ЦСКА в съ­бота. „Сините" получиха пре­мии за първи път през сезона за 1:0 над Ботев на 26-и миналия месец. А още след историческия позор с 0:3 срещу ЦСКА на 19 ок­томври Тодор Батков се закани да спре финансира­нето, но седмица по-късно омекна. Сега е ясно - премии за победа в събота ще има за втори път през се­зона.

Все пак адвокатът за­държа вече две заплати на отбора. Няма да е изнена­да, ако при особено изразителна игра или победа в дербито Батков изплати и 70% от възнагражденията, които трябваше да бъдат получени в средата на ок­томври. Другите 30% ми­наха в графата „Глоби".

Тема Спорт: Левски се разделя с доведен от Сираков

Левски явно ще се опита да се отърве от завещаните от бившия спортен директор Нас­ко Сираков футболисти. Първи­ят в черния списък на сегашно­то ръководство е вратарят Горан Блажевич.

Хърватинът пристигна в клуба в края на ав­густ по настояване на тога­вашния треньор Славиша Йоканович. 27-годишният страж бързо се утвърди под рамката, измествайки неубедителния Пламен Илиев. След сътресения­та на „Герена", освобождаване­то на Йоканович и напускането на Наско Сираков настъпиха тежки дни за бившия футбо­лист на Хайдук. До момента през сезона стражът е изиграл за Левски общо 8 мача във всички турни­ри, в които е допуснал 6 попа­дения. Интересно е, че той е запазил вратата си суха в 5 срещи.

Новият треньор Антони Здравков, както и ръковод­ството обаче са недоволни от хърватина заради лошата му игра с крака. Именно затова в последния мач с Берое титуляр бе Пламен Илиев. Най-вероятно Сухия ще предпочете бившия национал и срещу ЦСКА в събо­та.

Предвид 10-те хиляди евро, които получава Блажевич като месечна заплата, и финансови­те трудности на клуба едва ли шефовете ще си позволят да го държат на резервната скамей­ка. Затова те ще опитат да разтрогнат договора му през зимата. Така бюджетът ще бъ­де облекчен и ще се освободи място за нов чужденец. Подоб­на практика бе използвана от сините през лятото, когато от тима бяха разкарани скъпоплатените Жоао Силва, Кристовао Рамос и Рамон Лопес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки