Наранените "акули" плуват към 1/4-финала след 3:1 на "Огоста" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Само с 13 полеви играчи в групата Черноморец е с единия крак на четвъртфинал

Наранените "акули" плуват към 1/4-финала след 3:1 на "Огоста" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Обезкървеният Черноморец отиде само с 13 полеви играчи в Монтана, но убедително спечели с 3:1 гостуването на „Огоста” в първа среща от осминафиналите за Купата на България. Голове на Милчо Ангелов, Петър Атанасов и Амари пращат „акулите” на Херо с единия крак в следващата фаза преди реванша в Бургас. Мирослав Антонов вкара почетния гол за Монтана в добавеното време.

Срещата се игра пред едва около 250 зрители в Монтана, но един жест в началото на мача допринесе за по-добрата атмосфера под иначе мрачното и мъгливо небе. Само един верен фен на Черноморец бе заел място в сектора за гости, а в знак на уважение домакините го поканиха да изгледа мача от официалните ложи на стадиона. Така самотната „акула” от Бургас бе приютена сред фенове и ръководство на домакините.

На терена още в самото начало капитанът на Монтана Венци Иванов бе лошо ударен в главата от Траян Траянов при неволен, но тежък въздушен сблъсък. Иванов получи помощ от лекарите и изигра мача с превръзка на главата.



Спокойните първи минути и по-голямото владение на топката в полза на Монтана сякаш приспаха домакините и те допуснаха фатална грешка в 14-ата минута. Антон Костадинов тръгна да лъже в центъра, топката му бе открадната, Милчо Ангелов излезе сам срещу вратаря и макар Христо Иванов да спаси първия му удар, при добавката Ангелов прати топката покрай него за 1:0 за гостите.

Монтана остана отборът, който повече играе с топката, но ефектът пред противниковата врата бе почти нулев. Благой Наков бе изведен на чиста позиция в 26-ата минута, но прекалено плахият му удар не бе проблем за Янко Георгиев.



След половин час игра Чико направи нарушение срещу Наков при спряна игра, но съдията го пожали и не му показа картон.

Домакините пропуснаха най-добрия си шанс да се оттеглят на почивка при реми в 38-ата минута. Миро Антонов навърза двама в наказателното поле и чукна встрани за Ели Маркес, но останал сам срещу вратаря левият бек стреля право в тялото на Георгиев и изпусна.

Монтана започна устремно втората част и Антонов достави добро центриран отдясно, но Чико внимаваше и току преди Мичев изчисти в корнер.


Секунди по-късно Ели Маркес се контузи и бе заменен от младежкия национал Ерик Почански. Докато се подредят правилно по терена, домакините допуснаха нов гол. Бърза контра даде възможност на Петър Атанасов да се измъкне през центъра и той хладнокръвно удвои аванса на „акулите” – 2:0 в 50-ата минута.

8 минути по-късно домакините понесоха трети и оказал се и последен удар в мача. Цялата защита на Монтана само изгледа едно центриране отдясно, което дълго летя към Амари, но играчът с фаталния №13 спокойно се разписа с глава за 3:0.



Последваха доста смени, които още повече свалиха и без това бавното темпо. Черноморец изпълни първия си корнер в мача едва 6 минути преди края, но „акулите” вече си бяха спрели работата.

В добавеното време Монтана все пак успя да отбележи почетен гол. Йордан Тодоров бе намерен с дълъг пас, той чукна назад за Миро Антонов и таранът с удар в долния десен ъгъл намали на 3:1, а веднага след центъра съдията Георги Давидов от Велико Търново даде последния съдийски сигнал.



Реваншът е на 17 ноември, неделя, от 13:30 часа в Бургас.

Резултати и програма в осминафиналите за Купата на България:

Първи срещи:

Созопол – Литекс 1:2

Локо (Сф) – Славия 1:2

Черно море – Ботев (Пд) 0:0

Локо (Пд) – Витоша (Бистрица) 5:0

Монтана – Черноморец 1:3

14 ноември, четвъртък, 18:00
Лудогорец – Берое

16 ноември, събота, 14:30
Раковски – Добруджа

16 ноември, събота, 15:15
ЦСКА - Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки