1. Novsport
  2. - Испания
  3. Дел Боске изненада всички като взе Бартра на мястото на контузения Сеск

Дел Боске изненада всички като взе Бартра на мястото на контузения Сеск

Контузия спря и Диего Коща да запише дебют за Ла Фурия

Дел Боске изненада всички като взе Бартра на мястото на контузения Сеск

Диего Коща, който е роден в Бразилия, няма да направи очаквания си дебют на международно ниво с фланелката на Испания, след като получи разтежение в мускул на бедрото на десния крак и равенството на Атлетико Мадрид 1:1 срещу Виляреал в неделя. Само преди две седмици той заяви открито, че предпочита да играе за световните и европейски шампиони, вместо за Бразилия, което предизвика огромни диспути и сериозно негодувание в неговата родина.

След като стана ясно, че няма да може да използва втория голмайстор на Примера, Висенте дел Боске запълни селекцията си в националния тим за мини-тура в Африка с нападателя Фернандо Йоренте от италианския шампион Ювентус. Бившият играч на Атлетик Билбао получаваше редовно повиквателни от селецкионера на иберийците, но неговата форма спадна след трансфера в Серия "А" и той не е играл за Испания от месец август насам.

Дел Боске трябваше да замени и контузения халф Франсеск Фабрегас. Той обаче изненада всички в Испания, след като на негово място повиквателна получи обещаващият защитник на Барселона - Марк Бартра. Други жертви на контузии в редиците на световните шампиони са Карлес Пульол и Жорди Алба, докато Шави Ернандес получава почивка. На негово място беше повикан Шаби Алонсо.