Работни срещи на министър Георгиева в Йоханесбург

Спортният министър проф. Мариана Георгиева се срещна с министъра на спорта и отдиха на ЮАР Факиле Мбалула по време на конференцията на Световната антидопингова агенция /WADA/

Работни срещи на министър  Георгиева в Йоханесбург
Спортният министър проф. Мариана Георгиева се срещна с министъра на спорта и отдиха на ЮАР Факиле Мбалула по време на конференцията на Световната антидопингова агенция /WADA/.

„Проведох невероятно  ползотворна среща с моя южноафрикански  колега, който е член на Изпълнителното  бюро на WADA. Срещнахме пълна подкрепа от нашите домакини за намерението ни за лицензиране на българската Антидопингова лаборатория. Колегата ще проведе по време на конференцията срещи с факторите, от които зависи лицензирането на дадена лаборатория. Поканих г-н Мбалула да посети България през първата половина на 2014 г. Той прояви интерес към възможността за подготовката на южноафрикански спортисти на високопланинската база „Белмекен” с оглед предстоящите  Панафрикански игри. Очаква се да ни гостуват лекоатлети и боксьори. Договорихме също обмен на треньори и отбори по няколко вида спорт, които представляват интерес за двете страни”, заяви министър Георгиева.

Двамата министри дадоха изявления пред местните медии, които проявиха неочаквано голям интерес към срещата.

Министър Мариана Георгиева проведе работна среща и с румънския си колега Николае Баничою. Договорено бе по време на предстоящото съвместно заседание на правителствата на България и Румъния, на което ние ще бъдем домакин, да се подготви Договор за сътрудничество в областта на младежта и спорта и меморандум за разбирателство между двете страни

„Спортните връзки между София  и Букурещ имат дълга история,  подпечатана с постижения от  световна класа в спорта,”  каза министър Георгиева след  срещата.

Румънският министър на спорта благодари за възможността да се срещне със спортния министър на България и отправи покана към министър Георгиева в най-скоро време да гостува в Букурещ.

„За мен е удоволствие да  се срещна с проф. Георгиева  – заяви румънският спортен министър Николае Баничою. – В разговора намерихме много общи тези и допирни точки за разширяване на нашето сътрудничество в областта на спорта. Съперничеството по спортните терени е доказателство за добрите отношения между страните и феърплея”.
 

 

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста

Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

Красен Кралев анализира пред спортната общност във Варна случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще

KРИБ и НСА подписаха споразумение за сътрудничество

Аз лично съм съпричастен с мисията на Националната спортна академия, обяви Кирил Домусчиев

Министър Глушков заварил две програми пред провал, едната вече има финансиране

Екипът на министъра е предприел спешни мерки, за да изпълни плановете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки