Левскарите взеха пари за септември

Заплатите са с 30% по-малки, остава да им бъде изчистено октомврийското възнаграждение

Левскарите взеха пари за септември
Ръководството на Левски изчисти една от дължимите две заплати на футболистите. Вчера играчите прибраха парите си за месец септември. При това възнагражденията им бяха орязани с 30%. Причина­та - лошият старт на сезо­на. През 9-ия месец от годи­ната сините паднаха като домакини с 0:2 от Лудогорец.

С изплащането на парите ръководните фактори се на­дяват да надъхат отбора преди сблъсъците с ЦСКА за Купата на България. Първият осминафинал е в събота от 15:15 часа на националния стадион "Васил Левски".

В момента шефовете на сините дължат по едно ме­сечно възнаграждение. А просрочването по издължаването му е малко. По прин­цип левскарите получават дължимото им на 10-о число. Октомврийските заплати на футболистите обаче също ще са орязани. За това офи­циално обявиха от клуба след поражението от ЦСКА с 0:3. Санкциите са в размер на 30% от възнагражденията.

През октомври обаче играчите прибраха премии от по 1500 лева за победите над пловдивските Локомо­тив и Ботев. Това са и един­ствените им бонуси този се­зон, напомня "Тема Спорт".

В последните седмици от клуба признаваха, че имат финансови затруднения. „Си­ните” имат да изплащат два транша по привличането на Пламен Димов от Черноморец. Освен това не са изчистили нещата около привличането и освобожда­ването на бразилеца Рамон Лопес. Твърде възможно е отношенията на клуба с не­говите мениджъри в крайна сметка да бъдат решавани в съда. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки