Сензациите в пресата: "Синя" легенда поема Левски от Нова година

И още: Лудогорец праща играчи в ЦСКА, шампионите без премии заради Славия, играчите твърдо зад Мъри

Сензациите в пресата: "Синя" легенда поема Левски от Нова година
Сензациите в пресата днес, четвъртък, 14 ноември 2013 година:

Меридиан мач: „Синя” легенда поема Левски от Нова година

Един от големите любимци на фено-вете на Левски ще поеме „сините" от Нова година, научи „Меридиан Мач". На „Герена" вече работят сериозно по намирането на нов треньор от Но­ва година, след като шефовете твърдо решиха да се разде­лят с Тони Здрав­ков.

Собственикът на клуба Тодор Батков и спортният дирек­тор Христо Иовов на практика са гото­ви със списък с имената, който този път е съставен от тримата най-големи любимци на сектор „Б". Триото обсъж­дани специалисти са Димитър Димитров, Станимир Стоилов и Георги Иванов.

Първият в момента има сериозни зат­руднения в Ботев, като след няколкото колебливи мача в последно време се появиха първите настроения срещу него сред пловдивс­ките фенове. Херо пък има здравослов­ни проблеми, които в последните месе- ци го задържат в Бургас въпреки не-колкократните предложения, кои­то има от „Герена". Наскоро обаче той обяви, че вече е от­чаян от ситуацията в Черноморец и дори е бил на крач- ка да подаде остав­ка. През зимата, ако нещата при „акули­те" не се променят, Херо може този път да поеме отбора на сърцето си.

Георги Иванов пък изкара три години и половина на „Герена" ту като треньор, ту като директор, а в един момент из­пълняваше и двете функции. След като напусна Левски оба­че, Гонзо прави фу­рор начело на Черно море, като през този сезон успя да се справи последова­телно с Лудогорец и ЦСКА. Той е и лю­бимец на собствени­ка Тодор Батков, с когото продължават да държат връзка.

Меридиан мач: Лудогорец праща играчи в ЦСКА

Ръководството на Лудогорец демонст­рира сериозно затоп­ляне на отношенията с ЦСКА. Босьт Кирил Домусчиез, който ве­че изрази готовност да помага на „ар­мейската" ДЮШ, е дал разрешение на Стойчо Младенов да си избере някои от играчите, които през зимата ще се окажат ненужни на Стойчо Стоев.

В Разград пла­нират нова мащабна селекция и най-веро­ятно в свободни да търсят нови предиз­викателства ще се превърнат имена като Иван Стоянов, Дани Абалс, Гилерме Шоко и Димо Бакалов. Себастиян Ернандес ве­че официално е в то­зи списък.

В момента сред най-добрите в ЦСКА са прибраните именно от Лудогорец Емил Гъргоров и Неманя Милисавлевич.

Меридиан мач: Играчите на Ботев твърдо зад Мъри

Футболистите на Ботев (Пд) са твър­до зад старши тре­ньора Станимир Стоилов, разкриха от съблекалнята пред „Меридиан Мач". Играчите не искат и да чуват за смяна на наставни­ка, като за слабите резултати в послед­но време подопечните на Мъри обви­няват себе си. Фут­болистите са гово­рили дълго, като са си обещали да въз­върнат добрата си спортна форма от евромачовете.

Общински съвет­ници на Пловдив пък приеха на сесия на местния парламент промяна в па­раметрите на реал­ната инвестиция за новоизградената спортна база. Ботев (Пд) е концесионер за срок от 35 годи­ни, като реалната инвестиция възлиза на 13 милиона лева.

Общинските съвет­ници приеха промя­на в плащанията по вноските, които да започват не от 24-ия месец, а от 36-ия месец и да са 3% от годишната печалба

Меридиан мач: Лудогорец без премии за шампион заради Славия


Футболистите на Лудогорец не са получили пола­гащите им се премии за спечелената през май втора поред­на шампионска титла. Тази информация бе потвърдена от няколко източника от тима в дните на тотална еуфо­рия от силното предста­вяне на състава в Лига Европа и „А" група. Бо­сът Кирил Домусчиев е обявил пред отбора, че сумите, част от които дори са залегнали в договорите на повече­то футболисти като бонус при спечелването на най-ценния трофей, са отишли за стимули­ране на играчите на Славия. Последните на практика короняса­ха „орлите" с хикса на „Герена" в последния кръг.

Драмата в края на миналото първенство бе огромна и Левски докосна титлата, след като стигна до успех с 1:0 в директния сблъ­сък с разградчани. Рикошет в крака на Митчел Бургзорг след удар на Станислав Ангелов в последните ми­нути хвърли в екстаз „синя" България. След дербито треньори и шефове на гранда от столицата се надпре­варваха да ликуват, а Иво Тонев дори обяви, че това е „първата от много титли за отбора". Точката преднина обаче бе пропиляна след автогола на Везалов и геройствата на Георги Петков на вра­тата на „белите" сед­мица по-късно. Равенс­твото 1:1 на стадион „Георги Аспарухов" до­несе на славистите, водени от Велислав Вуцов, смъртни запла­хи, но и солиден фи­нансов бонус, дошъл от сметките на Кирил Домусчиев. Още тогава се коментираше, че на „Овча купел" са си разделили 500 000 ле­ва.

Интересното е, че самите футболисти на Лудогорец с готовност са се отказали от пола­гащите им се като пре­мия за титлата пари. Всички в отбора са би­ли наясно, че трофеят е по-скоро загубен от Левски, отколкото спе­челен от тях.
На практика това развитие на събитията и последвалите проме­ни в хита от Делиормана обединиха играчите и в момента те играят най-добрия футбол, от­както проектът на бра­тя Домусчиеви бе зад­вижен. С победите си в Европа Марселиньо и компания отдавна наваксаха откъм премии и вече са заработили по над 100 000 лева. Освен това отборът ве­че си осигури място в евротурнирите и през пролетта, а все още са фаворити за първото място в своята Група В. Ако удържат лидерската си позиция, те не само ще си осигурят статут на поставен в жре­бия за 1/16 и 1/8-финалите в Лига Европа, но и ще осигурят приход от още поне 600 000 евро за клуба.

В същото време вече се коментира, че през зимата Лудогорец ще привлече поне още двама класни футбо­листи, които допълни­телно да вдигнат ниво­то на тима. С трансфе­ра на Върджил Мисиджан ръководството на клуба се убеди, че има смисъл да се инвести­ра в качествени футбо­листи, дори те да имат действащи договори. Очаква се Стойчо Сто­ев да разполага със солиден бюджет за зим­на селекция. Целта е отборът да бъде подси­лен не само за пролет­ните мачове от настоя­щата кампания, но и да има възможност да се обиграе още по-добре за очакваната нова атака на групите на Шампионската лига. Мечтата на всички в Разград е тимът им следващия път да пре­одолее плейофната фа­за в най-комерсиалния турнир, след като това лято швейцарският Ба­зел се оказа непреодо­лимо препятствие. Ве­че се вижда, че „орли­те" са не просто по­-добри от отбори като Партизан и Динамо (Загреб), но имат сери­озни шансове и срещу колоси като ПСВ Айндховен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки