Бразилска самба за 2:1 над Чили

Неймар отново бе над всички за Селесао за победата в Торонто

Бразилска самба за 2:1 над Чили
Бразилия показа страхотната си атакуваща игра и победи Чили с 2:1 в контрола на стадиона в Торонто. Неймар блестеше най-ярко за 5-кратните световни шампиони, които затвърдиха доминацията си над чилийците.

Домакините на Мондиал 2014 нямат загуба в 12 поредни мача срещу този съперник, а последната им загуба в тези сблъсъци датира от август 2000-та година. Мачът бе и общо шести пореден без поражение за Селесао. Бразилия пък играеше на канадска земя за първи път от почти 20 години.

Неймар започна активно и отправи първия изстрел извън наказателното поле, но той бе неточен. Чили влезе мудно в мача и плати скъпо след грешка в 14-ата минута.

Маркос Гонзалес сбърка пас при изнасянето на топката и подари на Оскар, който веднага пусна за Хълк вляво и звездата на Зенит с бомбен шут с левия крак в долния ъгъл матира Клаудио Браво – 1:0.

До почивката Чили влезе в мача, но така и не стигна до чисто голово положение. Едва 4 минути след подновяването на играта Варгас от 20-ина метра завъртя в аут.

Добро центриране на Максуел донесе хаос, но кариоките не успяха да се възползват максимално. През втората част Бразилия предпочиташе повече да играе на контри и Неймар намери Робиньо, но ударът на нападателя на Милан беше спасен.

От последвалия корнер Хълк овладя на границата на пеналта и с нов силен удар разтресе гредата.

Чили изненадващо изравни в 71-ата минута. Вратарят Браво изрита силно напред от аут, резервата Жан Бусажур с глава отклони за Варгас, който направи едно докосване преди да прати в мрежата от около 20 метра – 1:1.

Само две минути по-късно Неймар отклони в мрежата едно центриране, но беше маркирана засада и попадението не бе зачетено.

Неймар обаче развинти защитата 11 минути преди края, извади за Майкон на десния фланг и неговото центриране беше засечено точно от Робиньо с глава за крайното 2:1.

До края Неймар, който изигра страхотен мач, изпусна да се разпише и Браво спаси удара му.



Участниците  на Мондиал 2014 Хондурас и Еквадор направиха атрактивно 2:2 на стадиона в Хюстън, Тексас.

В 15-ата минута Хайме Айови даде аванс на Еквадор след пас на своя братовчед Валтер Айови.

След почивката една и съща комбинация в рамките на 5 минути обърна мача. Джери Паласиос даваше последния пас, а Карлос Костли бележеше в 63-ата и 67-ата минута и Хондурас поведе с 2:1.

Минута преди края Енер Валенсия спаси южноамериканците от загуба с гол за 2:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки