1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Петър Дочев: Чака ни тежък мач с „Марица“, те са най-добрият тим в момента

Петър Дочев: Чака ни тежък мач с „Марица“, те са най-добрият тим в момента

"Готвим се целенасочено за тази среща. Нашата нагласа е за изключително тежък двубой срещу "Марица" и затова правим много сериозна подготовка"

Петър Дочев: Чака ни тежък мач с „Марица“, те са най-добрият тим в момента

Цялата тренировъчна седмица на волейболистките на „Казанлък Волей – Багира“ е подчинена на предстоящия важен мач срещу „Марица“, от първенството. Готвим се целенасочено за тази среща. Нашата нагласа е за изключително тежък двубой срещу "Марица" и затова правим много сериозна подготовка. – коментира старши треньорът на "розите" Петър Дочев, преди дербито срещу маричанки в петък, от 6-тия шампионатен кръг на Националната волейболна лига при жените. – С  оглед на резултатите, които показват досега момичетата от „Марица“ и самият факт, че пловдивчанки имат само победи и не са допускали досега загуба в шампионата, говори, че именно те са най-добрият отбор в България в момента.  

Дочев бе малко критичен към своите възпитанички за предишния им мач в Перник срещу новака в женския волейболен елит – тимът на Европейския политехнически университет, въпреки победата.

Волейболистките на „Казанлък Волей – Багира”  постигнаха успех с 3:1 при гостуването си в миньорския град. След като губеха в първия гейм, „розите” обърнаха мача в своя полза и така постигнаха 3-ата си победа в първенството на Националната волейболна лига при жените.

„Добре е, че като цяло не подценихме мача в Перник, макар че ни ужилиха в първия гейм и допуснахме известно отпускане. Доволен съм от блокадата на нашия отбор и от играта ни в защита, но не съм доволен от нашата игра на контраатака. Стигаме до сериозни възможности по този елемент, но не винаги успяваме да ги оползотворим максимално, което е известна слабост в отбора. Затова работим сериозно в тази насока“, каза още треньорът на „розите“.

Според Дочев темпераментната казанлъшка публика ще бъде допълнителният коз за неговия отбор.

„Разчитаме много на подкрепата на нашите фенове, надявам се този мач с „Марица“ да се превърне в истински празник в Казанлък. Ако нашият отбор успее да подобри играта си на контраатака, шансовете за успех над пловдивчанки се увеличават значително“, допълни 41-годишният наставник.