ДК наказа Хубчев само за един мач и отложи решението за нападението над отбора на Лудогорец

ЦСКА и Левски поотделно са глобени със 7 бона, по 3 000 лева и за двата отбора за "цинични" транспаранти

ДК наказа Хубчев само за един мач и отложи решението за нападението над отбора на Лудогорец

Петър Хубчев е наказан за един мач и е глобен с 1000 лева за "обиди към длъжностно лице" след мачовете за Купата на България с Лудогорец. Засега Дисциплинарната комисия няма да вземе решение относно нападенеито над отбора на Лудогорец на тренировка в Стара Загора. От ДК ще изчакат да съберат допълнителна информация от Лудоогрец, Берое и Първо РПУ в Стара Загора.

След вечното дерби най-солени глоби отново отнасят обичайните заподозрени - ЦСКА и Левски. "Сини" и "червени" поотделно отнасят по 7 бона глоба. Любопитно е, че по 3 000 лева и двата отбора са глобени заради плакати, "съдържащи цинични думи".

Берое ще плаща и 2 000 лева за хвърлени предмети срещу Лудогорец за купата на реванша в Стара Загора.

Дисциплинарната комисия не разгледа случая със спирането на футболисти от клубовете им за европейските квалификации на младежкия национален отбор на България. 

3-ти кръг Купа
България
 
 
 
 
С предупреждения –
24 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
Мирослав Любомиров Иванов
ПФК”Левски”
1
250
 
 
 
4-ти кръг Купа
България
 
 
 
С предупреждения –
15 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
Янко Петров Сандански
ПФК”Славия”
1
250
Христо Стефанов Иванов
ПФК”Монтана”
1
50
Йордан Тодоров Георгиев
ПФК”Монтана”
1
62.50
 
По Т. 1.2. от дневния ред:
ПО ДОКЛАД от 3-ти кръг Купа България
 
За нанесени обиди към длъжностно лице, на основание чл.34 ал.1, т.2, ДК наказва Петър Хубчев (ст. треньор на ПФК”Берое”) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК"ЦСКА" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети, без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК"ЦСКА" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За издигнати транспаранти, съдържащи цинични думи, на основание чл.37, ал.8, ДК налага на ПФК"ЦСКА" имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК"Левски" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети, без последствие,на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК"Левски" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За издигнати транспаранти, съдържащи цинични думи, на основание чл.37, ал.8, ДК налага на ПФК"Левски" имуществена санкция в размер на 3000 лева.
 
ПО ДОКЛАД от 4-ти кръг Купа България
 
За хвърлени многобройни предмети, без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК"Берое" имуществена санкция в размер на 2000 лева.
 
По Т. 2. от дневния ред:
            Във връзка с инцидента на 16.11.2013 г. на стадион „Верея” в гр. Стара Загора между привърженици на ПФК”Берое” и състезатели и сл.лица от ПФК”Лудогорец”, ДК отлага разглеждането на случая и изисква подробна допълнителна информация от:
            1. ПФК”Лудогорец”
            2. ПФК”Берое”
            3. 1-во РПУ – гр. Стара Загора
            4. ЗС на БФС – гр. Пловдив, относно проведената футболна среща за първенството ЮИ „В” АФГ между отборите на ФК”Верея” и ФК”Созопол” и призовава длъжностните лица на горепосочената среща.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки