Стоичков смени тона: Рибери заслужава Златната топка

Христо Стоичков заяви в интервю за радио "Монте Карло Спорт", че Франк Рибери заслужава "Златната топка" за най-добър футболист на 2013 година

Стоичков смени тона: Рибери заслужава Златната топка

Христо Стоичков заяви в интервю за радио "Монте Карло Спорт", че Франк Рибери заслужава "Златната топка" за най-добър футболист на 2013 година.

С това Стоичков направи рязка промяна в мнението си в сравнение с изказването му по време на връчването на "Златната обувка" на Лионел Меси за голмайстор на Европа за сезона в сряда, когато намекна, че Рибери ще спечели приза, благодарение на президента на УЕФА и негов сънародник Мишел Платини.

"Платини обеща някои промени, свързани със "Златната топка", но фактите показват, че всичко си е същото. Призът продължава да се връчва през януари, а не през юни след края на сезона", коментира Стоичков.

"Ако изключим Меси, който беше контузен за дълго време, аз лично бих дал наградата на Рибери, който имаше страхотна година и като черешка на тортата помогна на Франция да се класира (за финалите на Световното първенство). Аз обичам Франция, имам много приятели там: Кантона, Дешан, Блан", допълни той.

"Съжалявам за всичко, което излезе във вестниците. Беше написано, че Франция се е класирала, благодарение на Платини. Това не е хубаво. Дори да е имало грешки, не мисля, че той е повлиял. Франция имаше късмет при втория гол, но не е редно да се правят генерални изводи от една ситуация", каза още Стоичков, визирайки второто попадение на Франция при победата над Украйна с 3:0 в реванша дойде след очевидна засада. Този гол обаче се оказа решаващ, тъй като "петлите" бяха загубили с 0:2 в първия мач в Киев.

Официално: Българин преподписа с Байерн

18-годишен халф също парафира нов контракт

Официално: Челси купи ас на Лестър

25-годишният халф подписа за 6 сезона, лондончани платиха 30 млн. паунда

Moрата с окончателно решение къде ще играе догодина

Капитанът на Испания ще остане в Атлетико Мадрид

Рабио почти сигурно напуска Ювентус като свободен агент

Договорът на французина изтече на 30-ти юни

Бенфика преговаря да си върне Жоао Феликс

"Лисабонските орли" са в преговори с Атлетико Мадрид

Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм купи съотборник на Илия Груев

Арчи Грей ще струва 40 милиона паунда

Погба: Не съм приключил с футбола

Французинът изтърпява наказание за използване на допинг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки