Милан разплака Алегри с безидейна игра, изпусната дузпа и 1:1 срещу 10 от Дженоа (ВИДЕО)

Парма нанесе изненадваща първа загуба на Наполи като домакин, Касано вкара късен победен гол

Милан разплака Алегри с безидейна игра, изпусната дузпа и 1:1 срещу 10 от Дженоа (ВИДЕО)
Милан и Наполи се издъниха заедно в 13-ия кръг на Серия А. „Росонерите” буквално разплакаха своя треньор Масимилиано Алегри и стигнаха само до 1:1 на „Сан Сиро” срещу Дженоа, въпреки че играха почти един час с човек повече.

На юг, в Неапол, домакините допуснаха изненадващо първо поражение у дома и загубиха с 0;1 след късен победен гол на Антоннио Касано за Парма.

В Милано Кака даде ранен аванс на домакините, но Джилардино бързо изравни от дузпа. 10 минути преди почивката Манфредини задържа Балотели очевидно с ръка и бе изгонен с директен червен картон, но Супер Марио изпусна дузпа за втори път в кариерата си.

Милан беше в серия от 6 поредни мача без победа във всички турнири и отчаяно търсеше начин да спре поредицата. Проблемите започнаха още на загрявката, когато Филип Мексес се контузи и Даниеле Бонера го замени в стартовия състав.

Още в началните секунди вратарят Матиа Перин не бе много уверен при удар на Мунтари и едва изби. Почти веднага след това Найджъл Де Йонг копна елегантно за Кака зад защитата и бразилецът по диагонала намери далечния ъгъл за 1:0 след само 3 минути игра.

Дженоа изненадващо изравни много бързо. Десният бек Симе Връшалко получи пас с петичка в пеналта на домакините и Урби Емануелсон детински връхлетя върху него в гръб, което накара съдията да даде дузпа след кратко колебание. Бившият играч на Милан Алберто Джилардино не сбърка от бялата точка и със силен удар в средата на вратата изравни.

Страхотна задна ножица на Балотели завърши в ръцете на вратаря, а после Матри доказа, че е тотално извън каквато и да било форма и от няколко метра изпусна, след като вратарят увисна.

Балотели играеше сякаш без голямо желание, но въпреки това накара Перин с пръсти да избива диагоналния му изстрел.

Мачът се промени 10 минути преди почивката, когато Томас Манфредини явно задържа с ръка Балотели на няколко метра от голлинията и съдията Джервасони даде дузпа за „росонерите” с директен червен картон.

Балотели обаче изпълни необичайно лениво дузпата почти в центъра без сила и Перин нямаше проблеми да спаси. Така Супер Марио изпусна дузпа за втори път в своята професионална кариера, като първият беше по-рано през сезона срещу Наполи.

Матри направи още един непростим пропуск и от няколко метра с глава прати в аут добро центриране от корнер.

Второто полувреме премина при мощни освирквания от трибуните и тотална липса на идеи от страна на „росонерите” на терена.

Всички играчи в червено-черно очакваха Кака да измисли нещо, но бразилецът на два пъти нямаше късмет пред гола, а пропуски на Сапата и
Балотели направо докараха сълзи върху очите на Масимилиано Алегри, който бесен се отправи към тунела секунди преди последния съдийски сигнал.

Милан остава 11-и с 14 точки, а Дженоа е седми с 18.



В Неапол домакините изпуснаха своите положения и Антонио Касано ги наказа с единствения гол в края на мача.

„Адзурите” имаха задачата да стъпят на крака след поражението с 0:3 от Ювентус в миналия кръг, но това не се получи. Отделно от това, Рафаел Бенитес мислеше и за предстоящия много важен сблъсък срещу Борусия (Д) в Шампионската лига.

Пороен дъжд и дори поледица направиха условията за игра на „Сан Паоло” много лоши.

„Дуковете” добре се приспособиха към хлъзгавия терен и Армеро на два пъти беше последна преграда за атаките на Парма.

Пред другата врата Миранте с коляно спаси удар на Игуаин от малък ъгъл, Сансоне не бе точен за гостите, а Инсиние насочи на сантиметри покрай далечната греда.

Миранте блокира удар отблизо на Игуаин, а Кайехон избра да подава на Пандев, който беше в засада и провали атаката.

След почивката Парма избра повече да се затвори пред своята врата, но чак към края.

Иначе веднага след рестарта атаките се редуваха и два удара на Пароло бяха отразени от Рейна. Игуаин най-накрая вкара в 72-ата минута, но имаше засада и попадение не бе зачетено.

Марек Хамшик тъкмо се бе възстановил от травма и влезе в игра, но само 10 минути по-късно получи нова контузия заради тежкия терен.

Изненадващият победен гол на Парма дойде в 81-ата минута. Инсиние загуби топката, получи се контра и Касано с прецизен диагонален шут в долния далечен ъгъл се разписа за 1:0 със своя гол №100 в Серия А.

В последната минута Мертенс нацели греда от пряк свободен удар, но Наполи претърпя първа загуба у дома този сезон.

Наполи остава трети с 28 точки, Парма вече има 16 на 10-а позиция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки