Мейк Фелън: Последните 5 години аз бях мениджър на Юнайтед, а не Фъргюсън

Сър Алекс беше лицето на проекта, но много хора стоят зад неговия успех, разкрива бившата дясна ръка на Фърги

Мейк Фелън: Последните 5 години аз бях мениджър на Юнайтед, а не Фъргюсън
„В последните 5 години аз бях истинският мениджър на Манчестър Юнайтед, а не сър Алекс Фъргюсън", шокира 51-годишният Майк Фелън, който напусна "Олд Трафорд" през лятото заедно с вели­кия шотландец.

"Трябваше да помагам на сър Алекс. В действителност обаче функ­циите ми бяха много по-голе­ми от тези на обикновен асистент. Сега искам да стана мениджър във Висша­та лига, защото в последните 5 години в Манчестър Юнайтед вършех именно то­ва, макар и длъжността ми да беше асистент. Самият Фъргюсън няма да го отрече. Той умее да взима важните решения, но доста хора имат голяма роля в успехите му. Цялото внимание се кон­центрираше върху сър Алекс. Той беше лицето на проек­та, на върха на клуба, дока­то останалите бяхме по-скрити за обществеността. Не се сърдя, защото това ни беше работата. Мнозина не ме познават, но аз не бях просто помощник. Готов съм да поема предизвикателството и да водя голям клуб във Висшата лига. В Ман­честър доказах, че го мога", заяви Фелън.

Още като играч той спе­чели Висшата лига и ФА Къп с Фъргюсън начело. През 2008-а пък стана дясната ръ­ка на сър Алекс в клуба, след като португалецът Карлош Кейрош напусна. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки