Юнайтед си осигури място на 1/8-финалите след разгром над Леверкузен (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените дяволи” вкараха пет на тима на Сами Хюпия

Юнайтед си осигури място на 1/8-финалите след разгром над Леверкузен (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Юнайтед разгроми с 5:0 Байер (Леверкузен) като гост. Тимът на Дейвид Мойс предсрочно си осигури място на 1/8-финалите, бе значение от резултатите в последните двубои от груповата фаза. „Червените дяволи” продължиха с непобедената си серия срещу този съперник, като това бе четвъртата им победа в шест мача срещу „аспирините”.

Победата с 5:0 се превърна в най-големия успех за тима в Шампионската лига далеч от „Олд Трафорд”, като Юнайтед се превърна в първия английски отбор, отбелязал четири или повече гола в турнира като гост на германски тим. Валенсия откри резултата в 22-рата минута, а Спахич си отбеляза автогол осем по-късно. Джони Еванс (66’), Крис Смолинг (77’) и Луиш Нани (88’) се разписаха през втората част, за да оформят категоричния успех на „червените дяволи”.



Юнайтед взе комфортен аванс още през първото полувреме, въпреки че първата по-сериозна опасност бе пред вратата на де Хеа. В средата на първата част Щефан Кийслинг се подигра с отбраната на „червените дяволи”, минавайки като на парад през двама бранители. Кийслинг влезе в наказателното поле и стреля, но в последния момент ударът му бе блокиран от Джони Еванс, който предотврати почти сигурен гол.



Буквално в ответната атака гостите откриха. След страхотна акция, минала през Кагава, Гигс и Рууни, английският нападател центрира в наказателното поле. Антонио Валенсия връхлетя върху топката на втора греда и отбеляза за 1:0.

В 30-ата минута Юнайтед вече водеше с два гола. Асистенцията отново дойде от Рууни. Нападателят на „червените дяволи” центрира от свободен удар в наказателното поле, Крис Смолинг скочи за топката, но бе надскочен от Емир Спахич. Босненецът обаче не успя да изчисти, а вместо това забоде топката в далечния ъгъл, оставяйки на място Лено.



Юнайтед усили още повече натиска през втората част. Първата възмжоност се откри пред Нини. След двойно подаване с Рууни, португалецът излезе на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай вратата на Лено.

Домакините отговориха с удар на Рейнартц в гредата. След центриране от корнер, полузащитникът засече топката с глава, но ударът му срещна десния страничен стълб на де Хеа. При добавката на Спахич, испанецът спаси, но и страничният рефер бе вдигнал флага си за засада.

В 66-ата минута „червените дяволи” сложиха точка на спора. Евра засече центриране от ъглов удар, топката попадна в Рууни, който стреля, но Лено парира удара му. При добавката на Джони Еванс обаче стражът на Байер нямаше какво да стори и от около метър бранителят направи резултата класически.



В 77-ата минута тимът на Дейвид Мойс отбеляза и четвърти гол. След нова грешка в отбраната на „аспирините”, топката попадна в Кагава. Японецът намери Рууни в наказателното поле, който с техничен удар прехвърли Лено, а на далечната греда Крис Смолинг добави топката в опразнената врата.



Десет минути по-късно дойде и петото попадение. След невероятен пас на Райън Гигс, Нани остана сам срещу вратаря на домакините, поведе топката вдясно от него и с техничен диагонален удар оформи крайното 5:0.



В другия двубой от група "А" Шахтьор (Донецк) също постигна убедителен успех срещу Реал (Сосиедат) у дома. Украинците не оставиха шанс на гостите и им вкараха четири безответни гола.

Луис Адриано откри резултата за домакините през първата част, като през втората Алекс Тейшейра направи 2:0, а Дългас Коща оформи крайното 4:0.



С победата си Юнайтед премина в следващата фаза на турнира, докато Байер (Леверкузен) вече е трети в подреждането с актив от седем точки. На втората позиция се изкачи Шахтьор, събирайки осем, докато Реал (Сосиедат) е последен с една-единствена точка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки