Манчестър Сити влезе в тройката след класика над Суонзи (ВИДЕО)

Негредо и на два пъти Насри точни за "гражданите" на "Етихад"

Манчестър Сити влезе в тройката след класика над Суонзи (ВИДЕО)
Отборът на Манчестър Сити записа втора поредна победа в шампионата, след като днес се разправи лесно с тима на Суонзи с 3:0. Срещата се игра на стадион "Етихад" и бе от програмата на 13-ия кръг на английската Висша лига. 
 
Двубоят започна с две хубави възможности за Агуеро, който обаче без разколебан и двата пъти от Тремел. 
 
Така дойде 8-та минута, когато Алваро Негредо изпълни перфектно фаул и с левия крак прониза стража на "лебедите" за 1:0.
 
Те от своя страна отговориха с изстрели на Шелви, при които Панталимон трябваше да показва класата си. 
 
Като цяло обаче "гражданите" владееха изцяло случващото се на терена и търсеха нов гол, който да ги поуспокои. В 30-ата минута обаче късметът не бе с тях, след като Демикелис засече с глава центриране на Насри от корнер, ала топката срещна гредата.
 
До края на полувремето Панталимон трябваше да се намесва още веднъж след шут на Де Гузман, но нови голове нямаше и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Сити. 
 
Втората част стартира с ново спасяване на стража на "гражданите", дошло отново след шут на Де Гузман. 
 
Последваха пропуски на Навас, Агуеро и Негредо, преди Насри да удвои аванса на своите в 58-ата минута. Тогава той получи в наказателното поле Туре и с десния крак прониза Тремел за 2:0.
 
След попадението Сити продължи да натиска, но Серхио Агуеро, който опитваше всячески да се разпише, сътвори още няколко неточни удара.
 
В 77-ата минута обаче Самир Насри сложи точка на спора с второто си попадение в мача, след като овладя пас на Сабалета на точката на дузпата и с левия крак оформи крайното 3:0. 
 
След победата "гражданите" излязоха на 3-о място във временното класиране с актив от 25 точки, на 1 зад 2-ия Челси и на 6 зад лидера Арсенал. Гостите от Суонзи пък са 13-и с 15 точки, на 5 от зоната на изпадащите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки