1. Novsport
  2. Берое
  3. Шеф в Берое: През следващата година ще бъдем още по-добри

Шеф в Берое: През следващата година ще бъдем още по-добри

Tова, което е като представяне и класиране в шампионата не ни задоволява

Шеф в Берое: През следващата година ще бъдем още по-добри

След „Бала на спортиста“, където „Берое“ бе определен за Отбор на 2013 г. (колективни спортове) на Стара Загора пред камерата на beroe.bg застана Председателят на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на клуба Илко Русев. Вижте какво сподели той за наградата, изминалата година, селекцията и предстоящата 2014 г.:

 
- Г-н Русев, „Берое“ току-що бе избран за Отбор на 2013 г. в Стара Загора. Как приемате тази награда?
- Тази награда е признание за труда на целия отбор. Отчитаме фактът, че тези две купи, които спечелихме са един голям успех за „Берое“ в последните години. Радост за феновете и старозагорци, така че за мен отборът заслужава да получи тази награда.
 
- Наистина „Берое“ изпраща една от най-успешните си години в историята със спечелването на двете купи. Но ако ги изключим,  каква е вашата равносметка?
- Тези купи са част от успехите, които са свързани с миналото първенство. В момента, това, което е като представяне и класиране в шампионата не ни задоволява, така че чувствата са смесени в момента, но въпреки това мисля, че двете купи са наистина голям успеех и не е лесно да се повтори едно такова постижение. 2013 г. може да се причисли към успешните за „Берое“.
 
- Какви ще бъдат амбициите на отбора за 2014 г. и вашите лични? Освен спортно-технически, а и като развитие на клуба.
- През следващата година, ако трябва да бъдем реалисти, а и така, както вероятно ще се развият нещата – да участваме във втората половина с групата отбори, които си разпределят местата от 8-мо до 14-то, най-логично е ние да подготвим отбора с нови попълнения, с промени, които ще извършим, така че той да бъде готов и боеспособен от лятото, когато да започнем новия сезон в максимално добра форма. Това е най-важното.
 
- Как ще протече селекцията, според вашите планове? „Берое“ вече привлече трима играчи. Визирам и освободени футболисти. Има ли такива към този момент?
- Едва ли мога да кажа нещо по-различно от това, което каза старши треньорът след последния шампионатен мач. За случая с Иван Горанов мога само да допълня, че ние в момента изчакваме дали ще има отбор за него. Така че той все още е футболист на „Берое“ и аз все още не мога да кажа до кой момент той ще бъде наш футболист. Ще има други освободени футболисти. Но след първоначални разговори с тях, нещата още не са окончателни и предпочитам да не ги коментирам. Селекцията продължава. До Нова година не очаквам да се случат някакви факти, но януари със сигурност отборът ще бъде подсилен с нови футболисти.

- Предстоят празници. Какви са пожеланията ви към всички фенове на отбора?
- Най-важното е да бъдат здрави. Въпреки лъкатушенето на отбора през този шампионат аз искам да се обърна към всички фенове да подкрепят отбора, защото това са истинските фенове – независимо от резултатите ние трябва да бъдем зад момчетата и зад отбора. да оказваме нашата помощ във всеки един момент. Най-радостно ще е отборът да радва феновете. Аз съм убеден, че нещата през следващата година ще бъдат по-добри.

 

Не очаквайте голове на Берое-Славия

Двата тима търсят спешно излизане от кризата

Ачиари: Имахме доста кадрови проблеми, но момчетата се раздадоха

"Хареса ми съдията, но е от Пловдив", обяви треньорът на Берое

Ботев (Пловдив) триумфира в Битката на Тракия срещу Берое (ВИДЕО)

Изгониха Попето с червен картон

Официално: Берое представи пореден нов футболист

Става на въпрос за Фелипе Чакартеги, който пристига за наследник на Жорди Говеа

Аржентинец се завърна в Берое

Сейхас вече тренира със заралии

Ачиари: Трябва да се подобрим отзад

Ако бяхме загубили, нямаше да кажа нищо, призна треньорът на Берое

Криза във Враца! Берое ликува срещу Ботев (ВИДЕО)

Тодор Янчев остава без актив начело на "зелените"

Ачиари: Искахме да спечелим този мач, но не е лесно да се вкара гол

Треньорът на Берое бе леко разочарован

Берое и Локо (София) завъртяха много скучно 0:0 в Стара Загора (ВДИЕО)

Двата тима не се победиха