1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Лудогорец набеляза халф на Брага

Сензациите в пресата: Лудогорец набеляза халф на Брага

Ботев дава 1 милион за голмайстора на Полша, "канарите" заточват Грънчаров край Вардаро

Сензациите в пресата: Лудогорец набеляза халф на Брага
Лудогорец набеляза халф на Брага, твърди "Тема спорт"
 
Португалец попадна в пла­новете на Лудогорец за зим­ната селекция, научи „Тема Спорт". Става въпрос за футболиста на Спортинг Брага Рафаел Ферейра Силва. Атакуващият халф е бил на­блюдаван на няколко пъти от
скаути на шампионите в по­следните месеци. 20-годишният Рафа е оставил много добри впечатления в съгледвачите най-вече с погледа върху играта и креативността си. Това е било достатъ­чно името му да попадне в списъка на разградчани.
 
Високият едва 170 санти­метра полузащитник започ­ва професионалната си ка­риера в Депортиво Фейрензе. Той прави дебют за тима на 29 юли 2012 година, кога­то изиграва пълни 90 минути срещу Пенафиел (2:1) за купа­та. През сезон 2012/13 Рафа­ел Силва записва цели 41 мача във втора лига на Португа­лия, като престоява на тере­на повече от 3200 минути.
 
Силното му представяне с екипа на Фейрензе не остава незабелязано и той е повикан в националния отбор до 20 години, а по-късно и в младеж­ката селекция. Общо за две­те гарнитури Силва има 9 мача и два гола, като продължава да е действащ нацио­нал. През лятото на 2013-а полузащитникът подписва договор за 5 години със Спортинг Брага. За настоящия си клуб Рафаел има 12 мача и 1 гол в елита.
 
Лудогорец вече е направил запитване за цената на мла­дежкия национал на Португа­лия и най-вероятно съвсем скоро ще влезе в преговори с клуба му.
 
В същото време стана яс­но, че тимове от чужбина проявяват сериозен интерес към Жуниор Кайсара.
 
„Има три отбора от Испа­ния и един от Русия, които следят Кайсара. Дали ще има развитие е въпрос на прего­вори", обясни агентът на играча Жоаким Рибейро. Едва ли обаче разградчани ще се съгласят да се разделят с 24-годишния футболист през зи­мата. 

Ботев дава 1 милион за голмайстора на Полша, гърми "7 дни спорт"
 
В Ботев може да са в криза, но вече стягат зимното харчене на пари. Дуетът Станимир Стоилов и Александър Александров дори са набелязали първото ново попълнение. "Канарчетата" на всяка цена искат да привлекат нападателя на Гурник (Забже) Матеуш Захара. Те дори са изпратили оферта на стойност 500 хил. евро за 23-годишния голаджия. 
 
От началото на сезона Захара се представя отлично, като има 10 гола и 6 асистенции и води в класацията на голмайсторите в Полша. Благодарение на неговите силни игри Гурник ще зимува на 2-ата позиция във временното класиране. 
 
Добрата новина за Ботев е, че договорът на играча изтича в края на сезона и от Гурник вероятно ще са склонни да го продадат сега, за да приберат някакви пари за него. Има обаче и лоша новина и тя е, че към Захара има сериозен интерес и от страна на Макаби (Хайфа), който е готов да прати оферта на стойност 700 хил. евро, за да вземе този играч.
 


"Канарите" заточват Грънчаров край Вардаро, пише "Стандарт"
 
Ботев (Пд) няма да се смили над бунтаря Бобан Грънчаров. Макето ще бъде продадено през паузата. Има голяма вероятност той да бъде засилен към родния си Вардар.
 
Грандът от Скопие стяга яка селекция и в плановете им влизат и други национали на Македония. За това тръбят медиите в страната. Самият Бобан Грънчаров е харесал постната статия на македонски вестник на стената си във Фейсбук. В нея се съобщава, че Вардар иска да си го върне.
 
Междувременно на Колежа и на базата на "канарчетата" в Коматево мълчат като монаси. Повечето шефове са с изключени телефони. Само спортният Сашо Александров разкри, че е изключено Бобан да бъде помилван. 
 
"Няма шанс да бъде върнат в първия отбор. Няма и нищо вярно в това, което се пише, че ме е душил. Станали са други неща, но не искам да ги коментирам сега. Мислим да го продадем", заявява кратко Кривия.
 
Директорът е подложен на унищожителна критика от "бултрасите". От няколко дни те го нападат жестоко във форумите под статиите за "жълто-черните". Ултрасите не искат и да чуят за гонене на Бобан Грънчаров. Те настояват любимецът им да остане, а Кривия и дори треньорът Мъри Стоилов да си събират багажа. Малка част от феновете обаче защитават спортно-техническото ръководство и са убедени, че в дъното на скандала в Ботев стои симулативна игра на македонския национал, а не обиди в съблекалнята.
 
НА ЖИВО: Хебър - Септември Сф (СЪСТАВИ)

Следете тук сблъсъка в Пловдив

Удариха нова тесла на феновете на Черно море преди битката за Варна

Вижте подробности

Невиждана охрана за битката за Варна

Полицията ще е на щрек за евентуални сблъсъци между двете агитки

Славия все още не е взела решение за френски защитник

Загорчич ще решава по-късно дали да задържи Жордан Варела

Феновете на „соколите“ отиват при играчите преди битката за Варна

Привържениците ще се съберат на последната тренировка на "соколите" преди мача с Черно море

Линдсет: Вече имаме треньор, който диша ЦСКА

Халфът на "армейците" говори за обстановката в отбора след треньорската смяна

Томаш: Не гледам класирането в момента

Той разкри кога ще пусне в игра Лиъм Купър

Жребий за SESAME Купа на България - Втори предварителен кръг и Първи кръг финална фаза

Вижте каква е процедурата по тегленето на жребия

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове