Сензациите в пресата днес: Стоилов на лов за трима играчи

Ботев гони Луис Педро, Лудогорец пред раздяла със Себастиан Ернандес, Стойчо Младенов отмъква играч от Берое и още...

Сензациите в пресата днес: Стоилов на лов за трима играчи

Сензациите в пресата днес: 


„Труд“:
Стоилов на лов за трима играчи

Станимир Стоилов се стяга за “лов” на три набелязани трансферни цели от “Ботев”. Треньорът е получил картбланш да работи по привличането на класните попълнения за атака на челните места във втория етап на първенството през пролетта. Румъния, Холандия и Франция са страните, които работно ще обикаля Мъри вместо празнично коледно пътешествие. Стоилов ще работи по селекцията независимо от информациите за промени в спортно-техническия щаб на “Ботев”. Засега треньорът няма притеснения за поста си и се ползва с доверието на клубния собственик Цветан Василев.

„Тема Спорт“: Ботев гони Луис Педро, Грънчаров във Вардар

Нападателят Луис Педро почти сигурно ще бъде освободен от Ботев Пловдив. Холандецът дойде в началото на 2013 година. Започна силно, но постепенно загуби от формата си. В последните мачове Педро се представи доста слабо и това е натежало в решението на Мъри Стоилов.

В същото време стана ясно, че централният защитник Бобан Грънчаров може да бъде продаден в родния Вардар Скопие. Спортният директор Сашо Александров, който отстрани македонеца от първия тим след скандал помежду им, заяви, че няма шанс Грънчаров да бъде върнат и почти сигурно през зимата ще бъде трансфериран.

Днес се очаква срещата на високо ниво в Ботев, на която ще стане ясно дали Кривия и Станимир Стоилов ще запазят постовете си.

"Тема Спорт": Лудогорец пред раздяла със Себастиан Ернандес

Ръководството на Лудогорец смята да освободи Себастиан Ернандес през зимата. Колумбиецът дойде в клуба точно преди година, но така и не успя да намери място сред титулярите. 27-годишният халф изигра общо 17 мача, в които вкара 3 попадения и даде 3 голови паса. В нито един период от престоя си обаче той не съумя да убеди и Ивайло Петев, а след тоба и Стойчо Стоев, че може подобаващо да замести титуляря Марселинъо.

Твърде вероятно е предвид очакваното подсилване с чуждестранни футболисти през зимата клубът да опита да се раздели с някои от настоящите легионери. Първият в черния списък е именно Ернандес.

Полузащитникът е един от най-добре платените в Разград, което е още една причина той да си тръгне. Освен това, ако отборът вземе играч извън ЕС, ще има проблем да го картотекира, тъй като няма свободни квоти. В момента те са заети от Себастиан Ернандес, Мишел Платини и Жуниор Кайсара. Последният е неизменен титуляр и едва ли клубът ще се раздели с него. Бившият нападател на ЦСКА и Черноморец пък бе доведен през лятото по настояване на Кирил Домусчиев. 

"Меридиан Мач": Стойчо Младенов отмъква играч от Берое

ЦСКА почти договори един от най-добрите играчи на Берое. Става въпрос за десния халф-бек Здравко Илиев. Той е приоритетна цел на ЦСКА от всички набелязани футболисти, подвизаващи се в българското първенство. Договорът му с Берое изтича още сега -на 31 декември.

Здравко Илиев и ЦСКА ще проведат финални преговори до края на годината и ако се разберат за личните условия, ще подпишат договор. Стойчо Младенов се надява още от януари Илиев да започне подготовка с "червените".

Ръководството на „армейците" продължава усилени разговори и за други двама играчи на Берое - Венцислав Христов и Пламен Крумов. Проблемът при преговорите с тях е ограниченият финансов ресурс, с който разполагат на „Армията". Шансовете на Крумов да облече екипа на „армейците" изглеждат далеч по-реални.

„Меридиан Мач“: Диего Фераресо пред трансфер в Турция

Най-вероятно след 24 часа ще стане ясен новият отбор на защитника на Локомотив (Пд) Диего Фераресо, научи „Меридиан Мач". Преди два дни „кариоката" отпътува за Бразилия, където бе посрещнат на летището от мениджъра си Джери Перейра. Именно импресариото на футболиста е подсказал пред Диего, че на 90% трансферът му е финализиран.

Евентуалният бъдещ отбор на южноамериканеца е от Турция или Германия. Очаква се и по-бързо развитие и около изкарването на български паспорт на играча да подсили възможността бразилецът да премине в клуб от Западна Европа.

Възможно е подписът между Локомотив (Пд) и клуба купувач на Диего да бъде сложен преди 5 януари, когато Диего се прибира у нас.

"Тема Спорт": Бодуров няма да почне с Литекс, пропуска и лагерите

Централният защитник Николай Бодуров няма да започне зимна подготовка с Литекс, разбра "Тема Спорт". Нещо повече, националът ще остане извън групата и за лагерите в България и Турция в края на януари и началото на февруари.

Както е известно, бранителят бе изваден от първия тим след тежката загуба от Левски на „Герена" с 1:4. От клуба обявиха като причина неспазване на режима. Истината обаче е, че Бодуров не иска да продължи договора си, който изтича през лятото. Освен това, според запознати, той е влязъл в открит конфликт с главния мениджър Стойчо Стоилов.

В момента Литекс прави всичко възможно да продаде защитника, за да може да изкара някакви пари от него. Вариант пред национала е елитен тим от Турция.

Индикация за това, че оранжевите няма да разчитат на него през пролетта, е фактът, че в последния мач с Локо Пловдив номер 5, с който капитанът играеше в Литекс, бе поверен на младока Пламен Гълъбов.

Ботев Пловдив надви Берое в приятелска среща

"Канарчетата" стигнаха до успех с 1:0

ОФИЦИАЛНО: Ботев (Пловдив) си върна Никола Илиев

Талантът ще играе отново за "канарчетата"

Ботев (Пд) уреди защитник след 4 месеца мъки

Диабате ще може да играе от новия сезон

Ботев (Пловдив) с голяма изненада за феновете си

Привърениците ще могат да се снимат с купата

Балтанов с бенефис за Ботев (Пд), става помощник-треньор

Елате на стадиона в понеделник, зоват от клуба

Попето: Ботев ще бъде последният клуб в кариерата ми

Капитанът на "канарчетата" даде обширно интервю

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки