1. Novsport
  2. Тенис
  3. Евтимова се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите на двойки в Мексико

Евтимова се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите на двойки в Мексико

Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Мерида (Мексико) с награден фонд 25 хиляди долара

Евтимова се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите на двойки в Мексико

Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Мерида (Мексико) с награден фонд 25 хиляди долара.

Българката, която е поставена под номер 5 в основната схема, не игра във втория кръг заради отказ на съперничката й Ашли Уейнхолд (САЩ). Евтимова заработи 14 точки за световната ранглисата и 654 долара. В следващия кръг тя ще играе с водачката в схемата Айла Томлянович (Хърватия).

На четвъртфиналите на двойки поставените под номер 3 Евтимова и Чиех-Ю Хсу (САЩ) победиха с 6:2, 6:3 Франческа Сегарели (Доминиканска република) и Марсела Закариас (Мексико). В спор за място на финала българката и американката излизат срещу водачките в схемата Марина Мелникова (Русия) и Лаура-Йоана Андрей  (Румъния).