1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Дрогба: Моуриньо ме направи един от най-добрите

Дрогба: Моуриньо ме направи един от най-добрите

Националът на Кот д’Ивоар се присъедини към лондончани през 2004 година за 24 милиона паунда и помогна на отбора да спечели шест трофея по време на първия престой на Моуриньо на „Стамфорд Бридж“

Дрогба: Моуриньо ме направи един от най-добрите

Дидие Дрогба е на мнение, че мениджърът на Челси Жозе Моуриньо го е направил един от най-страховитите нападатели в Европа. Националът на Кот д’Ивоар се присъедини към лондончани през 2004 година за 24 милиона паунда и помогна на отбора да спечели шест трофея по време на първия престой на Моуриньо на „Стамфорд Бридж“.

Сега нападателят на Галатасарай ще се изправи срещу бившия си клуб, след като жребият за осминафиналите на Шампионската лига отреди турският и английският тим да се изправят един срещу друг.

„Когато от Челси мислеха да ме привлекат, Моуриньо беше този, който дойде да ме види. Той каза „Ако искаш да бъде велик нападател като Тиери Анри или Рууд ван Нистелрой, трябва да дойде и да играеш с мен в Англия, в Челси“. Вярно е, че бях добър играч във френската лига навремето, но той ме направи един от най-добрите в Европа“, заяви Дрогба.