1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски сътвори малко коледно чудо и отстрани ЦСКА със 7:6 при дузпите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски сътвори малко коледно чудо и отстрани ЦСКА със 7:6 при дузпите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пламен Илиев герой за "сините", в редовното време съдията Цвтетан Кръстев не даде чиста дузпа за ЦСКА

Левски сътвори малко коледно чудо и отстрани ЦСКА със 7:6 при дузпите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски победи много драматично ЦСКА след 7:6 при дузпите на реванша в осминафиналите за Купата на България. След два мача по 0:0 „сини” и „червени” играха днес и две продължения по 15 минути, но и те не доведоха до гол. Така при дузпите Гъргоров и Туре изпуснаха в първите петици преди Пламен Илиев да лови дузпите на Валентин Илиев и Мамади Сидибе, а при втория „мачбол” Дъстли Мулдер бе точен и класира Левски напред. „Сините” сътвориха малко коледно чудо, защото през целия мач бяха по-слабият отбор, но куп пропуски на ЦСКА и добри намеси на Пламен Илиев задържаха двете нули на „Васил Левски”. 

„Червените” изпуснаха 6 чисти голови положения и могат само да съжаляват, че не вкараха в редовните 90 минути. „Сините” имаха само един добър шанс, но М’Боли спаси удара на резервата Вутов в края. Левски и ЦСКА си биха дузпи за първи път от 2006 година насам, когато "червените" биха с 3:0 във финала за Суперкупата на България след 11-метрови удари.

Левски напролет ще спори с Ботев (Пд) в 1/4-финалите, като "сините" са домакини в първия мач и гостуват на реванша. Днешното вечно дерби сложи и край на футболната 2013 година у нас.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!


Два часа преди вечното дерби чрез специален жребий между тримата най-добри съдии за годината бе определен и главният рефер за мача. Задачата се падна на Цветан Кръстев от Варна, който обаче не направи най-силния си мач и не свири чиста дузпа за ЦСКА в началото на втората част.



ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!

И двамата треньори имаха най-големи проблеми в една и съща зона – левия бек. Нуно Пинто си стегна багажа за Португалия, което накара Тони Здравков да върне Орлин Старокин на обичайната му позиция като ляв бранител. Жереми Фо-Поре не успя да се възстанови от травма и Стойчо Младенов преквалифицира Апостол Попов като ляв бек, а Венци Василев застана отдясно.



ЦСКА може да съжалява, че не поведе през първата част, когато изпусна 5 добри положения. 4 от тези положения дойдоха след статични положения, а Левски за пореден път показа, че играе много неубедително в защита именно след центрирания при корнери и преки свободни удари за съперника. „Сините” не създадоха чисти голови ситуации и след добрия старт на Гари Родригес и Ларсен Туре в първите минути двамата избледняха напълно до паузата.







Още преди първия съдийски сигнал треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо седна в официалната ложа на „Васил Левски” точно до изпълнителният директор в оставка на Левски Иво Тонев, което само ще подхрани слуховете, че Гонзо може да наследи Тони Здравков на „Герена”.

На терена първите 10 минути минаха под знака на голямото напрежение и грешките. Левски имаше отчетлив превес по трибуните и „сините” бяха може би два пъти повече от феновете на символичния гост.

След 10-ата минута ЦСКА пое нещата в свои ръце. Гъргоров с едно докосване отклони пас на Мартин Петров към Чочев, младият халф стреля силно от 20-ина метра, но Пламен Илиев с една ръка изби в корнер. От ъгловия удар Мартин Петров центрира на главата на Венци Василев, който се измъкна от Макриев, но от границата на вратарското поле стреля с плонж над целта.



Проблемите на „сините” при статични положения лъснаха отново в 25-ата минута. Петров центрира остро от пряк свободен удар, топката тупна сред купа играчи в пеналта, но Пламен Илиев не излезе от голлинията и леко панически изби слаб удар с глава на Джаксън Менди.
И късметът беше с Левски в 32-ата минута. Марсиньо центрира от корнер, Менди надскочи Даниел Димов, ударът с глава на французина се удари в гърба на Димов и нацели дясната греда, но гол нямаше.




При последвалия корнер Венци Василев за втори път беше изпуснат на границата на вратарското поле и се наложи Пламен Илиев да избива удара му с глава.

Старокин препречи пътя на М’Боли в края на полувремето и това доведе до масови разправии, които в крайна сметка донесоха жълти картони за Макриев и Менди. До почивката обаче ЦСКА не успя да накаже слабата игра на противника си при статичните положения.

Втората част започна с бомбички и факли по трибуните, а в 54-ата минута дойде и най-големият съдийски гаф. При поредното меле пред „синята” врата след статично положение, Милисавлевич шутира силно извън наказателното поле и топката, която летеше към вратата, спря в протегната настрани ръка на Димитър Макриев. По всички правила това беше дузпа, но Цветан Кръстев замълча, което изкара извън нерви Стойчо Младенов, Анатоли Нанков, целият щаб и играчите на ЦСКА.

Точно в средата на втората част Марсиньо получи топката и нямаше никой между него и вратаря, но докато си гласеше топката не левия крак Даниел Димов успя да се върне и да избие удара му.





ЦСКА продължи да играе по-добре и в 73-ата минута Гъргоров хитро открадна от Гаджев пред пеналта на Левски, но ударът му към долния ляв ъгъл бе избит от плонжиралия Пламен Илиев.

Чак 6 минути преди края на редовните 90 Левски създаде първото си голово положение. Гаджев намери резервата Антонио Вутов, но ударът на десетката беше спасен от Райс М’Боли.

В добавеното време Омар Косоко опита от малък ъгъл да прокара между краката на Пламен Илиев, който бързо ги затвори и спаси.

Така всичко се реши при дузпите, в които късметът бе с Левски и "сините" отстраниха вечния съперник.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!









































ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!

 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев