Конте бойкотира медиите

Наинголан е перфектен за Юве, няма да продаваме нито една от звездите си до края на сезона, заяви Бепе Марота

Конте бойкотира медиите
Антонио Конте отказа да говори пред медиите след успеха на Ювентус с 4:1 над Аталанта, но това направи генералния директор Бепе Марота.
Конте не даде пресконференция преди мача в Бергамо, а днес също не се яви на пресконференция. Това е неговият протест срещу забъркването на неговото име в продължаващия скандал с уредени мачове в Италия.

„Задължение на всеки клуб е да подкрепя своя треньор и да му помага. Конте е разочарован, че името му се замества всеки път, когато има ново развитие около скандала с уредени мачове, въпреки че вече плати скъпо”, обясни Марота пред „Sky Sports”.

Иначе „бианконерите” пуснаха гол за първи път от 744 минути насам, но взеха 9-та поредна победа в Серия А.

„Не бива да гледаме разликата от 5 точки до втория, а да мислим как да играем постоянно добре. Днес Аталанта изравни бързо, но с времето Юве си заслужи победата. Отборът ни е изграден да побеждава и добавихме нови важни елементи. Трябва да кажа, че днес Йоренте и Тевес оставиха своя отпечатък върху мача”, заяви Марота след мача.

Относно намеренията на Ювентус на зимния трансферен прозорец, той сподели:

„Вучинич още се възстановява от контузия в коляното. Ако някой иска да напусне, ще му бъде позволено, но досега не сме чули нещо такова. Що се отнася до Наинголан, той е страхотен играч и е идеален за философията на Конте в Ювентус. В добри отношения сме с Каляри, но ще видим какво ще стане. Дали това означава, че ще продадем Артуро Видал? Не, поне до края на сезона нито едно голямо име няма да напусне”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки