Юнайтед, Челси и Арсенал ще спечелят на Боксинг дей

Сити ще победи Ливърпул в дербито, Тотнъм и Вила също трябва да бият

Юнайтед, Челси и Арсенал ще спечелят на Боксинг дей
Висшата лига навлиза най-интересната и вълнуваща част от сезона - мачовете около Рождество Христово и Нова година. Утре пък, навръх Коледа е гвоздеят - "Боксинг дей", в който ще се изиграят всичките 10 сблъсъка, като вниманието се приковава в дербито между Манчестър Сити и Ливърпул на "Етихад". 
 
Ето и прогнозите на Novsport.com за предстоящия 18-и кръг във Висшата лига: 
 
От 14:45
 
Хъл Сити - Манчестър Юнайтед
 
"Червените дяволи" ще опитат да стигнат до 3-а поредна победа, с която да се доближат до лидерите, докато "тигрите" са в серия от 3 последователни равенства. Последното им поражение дойде при гостуването на Арсенал, когато те загубиха с 0:2. 
 
Домакините обаче имат някои проблеми с контузени играчи, като Брейди, Куин, Дуджеон и Алуко ще бъдат аут. 
 
Юнайтед пък ще разчита на отличната форма, в която се намира Уейн Рууни. Мойс обаче също има основни фигури в лазарета - Ван Перси, Карик, Фелайни и Нани са твърдо аут, но добрата новина е, че Уелбек и Видич превъзмогнаха травмите си и ще бъдат на разположение на шотландеца. 
 
Прогноза на Novsport.com: 2
 
От 17:00 
 
Челси - Суонзи
 
И двата отбора се представят колебливо напоследък, като "лебедите" не са печелили от 3 срещи в първенството, докато "сините" завършиха 0:0 като гости на Арсенал в последния кръг.
 
Очакванията са за рутинна победа на хората на Жозе Моуриньо, които не са губили от Суонзи в последните си 4 мача. Уелският тим на всичкото отгоре ще бъде и без голмайстора си Мичу, който е аут за 6 седмици. Освен него с травми са Ворм, Монк и Дайер, докато Специалния няма да може да разчита единствено на така или иначе маловажните Бертранд и Ван Хинкел. 
 
Прогноза на Novsport.com: 1
 
Уест Хем - Арсенал 
 
Това ще бъде пореден сезон за "чуковете", в който се очертава тяхната битка за оцеляване, така че те ще търсят задължително да вземат нещо от сблъсъка с доскорошния лидер в класирането. От своя страна "топчиите" навъртяха две последователни равенства и победата също е от изключително значение за тях, тъй като другите претенденти за титлата Манчестър Сити и Ливърпул играят един срещу друг, а Челси се очаква да вземе мача си срещу Суонзи. 
 
Проблемите на "чуковете" са доста, като те изпитват трудности най-вече заради липсата на звездата си Анди Керъл. Освен него аут са Даунинг (ахилес), Рийд (глезен), Ваз Те (рамо), както и Младен Петрич и така опциите пред Сам Алардайс са силно ограничени. 
 
Джак Уилшър пък няма да може да играе за "артилеристите" заради наказание, а Саното, Чембърлейн и Диаби също пропускат мача. Под въпрос ще бъде Кошчелни, който ще трябва да мине късен фитнес тест. 
 
Прогноза на Novsport.com: 2
 
Астън Вила - Кристъл Палас 
 
Прогноза на Novsport.com: 1
 
Кардиф - Саутхемптън 
 
Прогноза на Novsport.com: 1
 
Евертън - Съндърланд 
 
Прогноза на Novsport.com: 1
 
Нюкасъл - Стоук Сити
 
Прогноза на Novsport.com: 1
 
Норич - Фулъм 
 
Прогноза на Novsport.com: Под 2.5 гола
 
Тотнъм - УБА
 
Прогноза на Novsport.com: 1
 
От 19:30
 
Манчестър Сити - Ливърпул
 
През този сезон "гражданите" са безпощадни на своя "Етихад", а и като цяло са вкарали най-много голове в лигата - 51 в едва 17 мача, като цели 35 от тях са отбелязани на собствения стадион.
 
Това прави задачата на "червените" доста сложна. Те обаче ще разчитат на намиращия се в изумителна форма Луис Суарес, който има с 6 гола повече на върха в голмайсторската класация от най-добрия реализатор на "гражданите" - Серхио Агуеро. 
 
Аржентинецът обаче няма да може да играе заради контузия в коляното. Аут също е Пабло Сабалета, а Ричардс, Настасич и Йоветич са под въпрос. 
 
Проблемите пред Брендън Роджърс също не са малки, тъй като защитниците Коатес и Енрике са аут, както и капитанът Стивън Джерард и втория голмайстор на отбора Даниел Стъридж. 
 

Прогноза на Novsport.com: 1  

Заглавията на Острова: След Ди Мария, Юнайтед се насочва към де Йонг и Блинд

Евертън и Тотнъм в битка за Дани Уелбек, "Карамелите" обмислят оферта за Ето'о, Ливърпул и Юнайтед в бтика за норвежки вундеркинд, Балотели подписва с Ливърпул днес, Юнайтед чупи британския трансферен прозорец и още...

Тотнъм разби КПР на Хари Реднап и се изкачи на върха във Висшата лига (+ВИДЕО)

Куриозен късен гол на Райън Шоукрос донесе равенството 1:1 на Стоук при гостуването на Хъл (+ВИДЕО)

Заглавията на Острова: Самуел Ето’о подписа едногодишен договор с Ливърпул и ще бъде тяхното покритие, в случай че сделката за Марио Балотели пропадне

Манчестър Юнайтед е готов да предложи 56 милиона паунда на Реал (Мадрид) за Анхел ди Мария

Заглавията на Острова: Манчестър Юнайтед взима Ди Мария и Кедира в комплект

ПСЖ и Монако искат Питър Чех, Сити отказва да продаде Йоветич на Ювентус и още...

Ивайло Петев не успя да се пребори с Тотнъм (ВИДЕО)

"Шпорите" осъществиха късен обрат, въпреки че изоставаха в резултата в Ларнака

Заглавията на Острова:Семейство Глейзър няма да напуска Юнайтед, ще остане в клуба поне още пет години

Преговорите между Ливърпул и Балотели пропаднали заради клауза "добро поведение", Челси може да прати Торес под наем в Рома и да вземе Дестро, Арсенал може да поиска Чейк Тиоте, Артета се контузи и ще отсъства две седмици, Ливърпул започна преговори за нов договор със Стъридж и още...

Петев се закани на Тотнъм

“Мисля, че 21 август ще е много добър ден за нашия отбор", каза треньорът на АЕЛ (Лимасол)

Заглавията на Острова: Нов договор и 60 хил. на седмица за Куртоа

"Единсон Кавани може да примине в Ливърпул" и още

Заглавията на Острова: Анчелоти пуска Ди Мария в Юнайтед

"Ливърпул и Ювентус ще се борят за подписа на нападателя Радамел Фалкао" и още

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки