Съндърланд драматично измъкна точка от визитата на Кардиф (ВИДЕО)

"Черните котки" губеха с 0:2 до 82-ата минута, но се добраха до точка, въпреки това ще посрещнат 2014-та на дъното

Съндърланд драматично измъкна точка от визитата на Кардиф (ВИДЕО)
Съндърланд драматично навакса два гола пасив, за да спечели точка след 2:2 като гост на Кардиф в 19-ия кръг на Висшата лига. Въпреки това „черните котки” ще посрещнат Нова година на последното 20-то място, но вече са само на две от спасителното 17-то място.  Двубоят беше първи за уелския тим след уволнението на Малки Макей и спря серията от две поредни загуби.

Съндърланд пък ще посрещне 2014-та на дъното с две точки до 17-тото място, докато за кардиф ситуацията е огледална с две точки над чертата.

Положителното за отбора на Густаво Пойет е, че Съндърланд не губи четвърто поредно гостуване и това е първата подобна серия за тима от 1999 година насам.

Малайзийският собственик на Кардиф Винсент Тан зае място на трибуните, но още в първите минути „Кардиф Стейдиъм” бе огласен от възгласите на феновете, които скандираха името на бившия си вече наставник Малки Макей.

Домакините успяха да поведат още в петата минута. Фрейзър Кембъл пусна за Джордън Мъч, който мощно тръгна напред и стреля, получи се рикошет и топката влетя в близкия ъгъл за 1:0.

Ким накара Маноне да избива отличен удар, а Кембъл с глава не насочи добре.

Гостите отговориха с удар на Борини, а ново положение пред Борини изглеждаше, че ще донесе равенство, но в 42-ата минута Маршал показа страхотен рефлекс и спаси удара на италианския нападател от движение.

Фабио Борини имаше здравословни проблеми и още на почивката бе заменен от Стивън Флетчър. По-късно стана ясно, че Борини е припаднал на почивката и е бил откаран в болница.

Кардиф потърси втория гол след почивката и стигна до него в 57-ата минута. Джордън Мъч проби отляво и достави за Фрейзър Кембъл, който от няколко метра не сбърка за 2:0.

След втория гол обаче домакините решиха, че повече не трябва да атакуват и без бой дадоха инициативата на съперника и бяха наказани.

„Черните котки” постепенно обградиха наказателното поле на Кардиф и 8 минути преди края Джакерини центрира отляво и Стивън Флетчър хубаво засече за 2:1.

Този гол напълно паникьоса домакините и те тръгнаха да бранят преднината си с 10 човека. И това се оказа погрешна тактика, за която бе платено скъпо в последната пета минута на добавеното време.

Роберж първо с акробатично воле от малък ъгъл накара Маршал да спасява, но в 95-ата минута Джак Колбак овладя в наказателното поле и след рикошет вкара първия си гол за 2013-та година за 2:2 и донесе голяма радост на Густаво Пойет, който спечели 4 точки в последните две гостувания след победата над Евертън.

Галатасарай откупи правата на Хаким Зиеш от Челси

Той вече е собственост на турския колос

Якин: Готови сме за Италия! Вече сме си написали домашното

Селекционерът на Швейцария се надява на успех срещу "Скуадрата"

Официално: Астън Вила привлече нидерландския национал Ян Маатсен

Той парафира за 6 години с бирмингамци

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки