Сензациите в пресата днес: "Сините" стартират операция "чужбина" за Родригес

И още: Любимец на агитката бяга от ЦСКА, Левски договори Белаид, Португалски треньор идва на "Армията", Висла отряза "сините" за бек, Черно море гони половин отбор

Сензациите в пресата днес: "Сините" стартират операция "чужбина" за Родригес
Сензациите в пресата днес, 29 декември 2013 година:

„Меридиан мач”: „Сините” статират операция „чужбина” за Родригес

Собственикът на Левски Тодор Батков е стартирал спешно план „Б" за продажба на Га­ри Родригес, научи „Меридиан Мач". Как­то е известно, на „Ге­рена" пристигна сен­зационна оферта от страна на Лудогорец за играча. Тя бе прие­та от Батков, но след изключителния отпор от страна на феновете той бе принуден поне на този етап да се от­каже от сделката.

Па­рите от продажба на Гари Родригес обаче са жизнено важни за клуба, който финансо­во е изпаднал в доста лоша ситуация. Затова приоритет пред Батков става спешна­та продажба на Гари, само че в чужбина. Адвокатът е впрегнал всички свои прибли­жени мениджъри, които да предложат хо­ландеца зад граница за сумата.

На този етап обаче нито един чуждестранен клуб не проявява интерес към бърз трансфер на холандското острие на „сините". Така клубът е изпаднал в патова си­туация и според запознати Тодор Батков отново е погледнал към Разград.

Така ден след като адвокатът увери директора Христо Йовов и треньора Антони Здравков, че няма да продава Гари в Лудогорец, нещата отново се обърнаха.

Очаква се в начало­то на 2014 година да стане ясно къде ще играе Родригес, а шансовете да отиде при „орлите” са около 50%.



"Тема спорт": И Бетис следи Роман Безяк

И испанският Бетис иска да привлече нападателя на Лудогорец Роман Безяк. Представители на тима от Примера дивисион са се поинтересували от цената на словенския национал. 24-годишният футболист направи истински фурор през миналата есен. Той отбеляза 14 гола във всички турнири, с които се превърна във водещ голмайстор на разградчани. Най-важни се оказаха попаденията във вратата на ПСВ Айндховен, които донесоха 6 точки на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа.

Освен намиращия се на последното място в Примера тим интерес към Роман Безяк проявяват още Металург Донецк, Витес, Хетафе, Гранада и няколко клуба от Русия. Едва ли обаче от Лудогорец ще склонят да се разделят с тарана през зимната пауза. Желанието на футболиста е, ако бъде трансфериран, да е в клуб с амбиции за Европа, а не в такъв, който се бори за оцеляване. Както е известно, преди време финансовият благодетел Кирил Домусчиев обяви, че ще продаде Безяк само ако пристигне оферта за 5 млн. евро.

„Меридиан мач”: Искат да се отърват и от Генков

В Левски рабо­тят усилено по ед­на от основните си трансферни це­ли. Тя обаче не се касае до привличането на играчи, а до освобождава­нето на такива. На дневен ред на „Ге­рена" е отърваването от един от най-скъпоплатените футболисти Цветан Генков.

„Сините" правят всичко възможно да продадат игра­ча зад граница. В краен случай „си­ните" шефове об­мислят и вариант да пуснат без пари състезателя, но да си спестят огром­ната заплата, коя­то му плащат.

Както е извест­но, Генков дойде със сериозни на­дежди през лято­то. Той обаче ра­зочарова тотално, като вкара едва 4 гола в „А" група. Само две от попа­денията му пък бяха срещу тим от топ 7 - Локо (Пд). За капак, в края на полусезона бившият гол­майстор на шампионата с Локо (Сф) загуби титу­лярното си място за сметка на Дими­тър Макриев.

„Стандарт”: Любимец на агитката бяга от ЦСКА

Джаксън Менди взриви обстановката на "Армията" в навечерието на Нова година. Защитникът настоява за трансфер. Той дори направи това достояние на всички. "Край", написа сенегалецът във Фейсбук.

Джаксън бе част от "пожарната" селекция на ЦСКА, но бързо стана любимец на феновете със сърцатата си игра. Менди спечели сектор "Г" окончателно след победата над "Левски" с 3:0. Тогава той обиди "сините" с пост в мрежата. Запалянковците реагираха като ужилени на вчерашното му съобщение. Те приканваха Джаксън да промени решението си или да каже дали зад думите му не стои друг проблем.

Проучване на "Стандарт" показа, че Менди си тръгва. Пред ръководството той изтъкнал, че се чувства обиден от отношението към Мама Сидибе и Омар Косоко. Ултраси искаха да ги линчуват след отпадането от "Левски" за купата на България. Още на следващия ден след мача Стойчо Младенов посочи вратата на двамата. Това обаче не се харесало на Менди.

Според запознати причината за раздялата е друга. Мениджъри са завъртели главата на Джаксън, че могат да му намерят отбор, който ще му дава по-дебела заплата. През лятото Менди е имал оферта от Турция, но тогава предпочете да приеме тази на ЦСКА.



„Меридиан мач”: Левски договори Белаид

Левски е много бли­зо до финализиране на първия си зимен транс­фер. „Сините" са дого­ворили универсалния играч на Локомотив (Пд) Аймен Белаид, на­учи „Меридиан Мач". Клубът ще плати мини­мална сума за францу­зина с тунизийски про­изход, който за някол­ко месеца на „Лаута" игра като централен защитник, ляв и десен бек, вътрешен халф и дясно крило.

187-сантиметровият играч премина в Ло­ко (Пд) през месец септември като свобо­ден агент. Оттогава той прави силно впечатле­ние с качествата си, като най-открояващо при него е, че притежава страхотна техни­ка и бързина за висо­кия си ръст.

От „Герена" разкри­ха, че са се разбрали с Локо (Пд) за сделката, а самият Аймен Бела­ид е заявил готовност да премине в Левски. Остава да се уточнят още няколко детайли по трансфера, като най-вероятно босът на „смърфовете" Коко Динев ще задържи около 20 процента от правата на играча при бъдещ трансфер.

Бизнесменът е твърд за тази клауза, след като спечели око­ло 400 000 евро от про­дажбата на Гара Дембеле във Фрайбург през лятото на 2011-а. Година по-рано той пусна нападателя в Левски срещу 200 000 евро, но запази про­цент от правата му и това донесе двойна печалба на Локо.

Други източници пък твърдят, че Аймен Бе­лаид има минимална клауза за откупуване в договора си, която „си­ните" ще платят и дори няма да се пазарят с Локо (Пд). При всички положения обаче Лев­ски ще даде най-много 50 000 евро, за да купи тунизиеца с френски паспорт, а трансферът е сигурен на 90 про­цента.

"Меридиан мач": В Италия пратиха Велков в Юнайтед

Манчестър Юнайтед е много близо до привличането на Стефан Велков. Новината съобщи уважавания италиански журналист Джанлука ди Марцио, считан за трансферен специалист, който разполага с богата мрежа от достоверни източници. Според изданията на Острова трансферната цена на Стефан Велков е в размер на два милиона евро. Слуховете сочат, че защитникът е в полезрението дори на Ювентус, Арсенал, Базел и Зенит.



„Меридиан мач”: Португалски треньор идва на „Армията”

Португалският треньор на вратарите Пауло Грило може да започне ра­бота в ЦСКА. 44-го-дишният специалист трябва да се присъе­дини към екипа на Стойчо Младенов след Нова година.

Любопитно е, че професионалната ка­риера на Грило като вратар не е много бо­гата. Върхът в нея е престоят му в Ещорил през сезон 1992/93. Именно тогава, в съ­щия тим, първите си треньорски стъпки прави настоящият наставник на ЦСКА. Явно оттам датира и тяхното приятелство.
Състезателната ка­риера на Пауло Грило приключва през 2007 година, след което той се отдава на треньор­ска дейност. Той е бил асистент на Антонио Оливейра, който в последните години се е подвизавал в ара­бския свят. Доскоро те са имали ангажи­мент в иранския Трак­тор Сази.

На този етап от ЦСКА няма потвър­ждение за новото по­пълнение. Настоящ треньор на вратарите при „червените" е Илиян Василев, който се справя доста доб­ре, съдейки по резул­татите на неговите двама избраници и по това, че „армейците" са пуснали едва 13 гола в изминалите 23 кръга. Томаш Черни се е отчел с 12 сухи мрежи в „А" група, а Райе М'Боли - с 3 от три мача.

„Тема спорт”: Висла отряза „сините” за бек

Полският Висла Краков отряза мераците на Левски да се сдобие с босненския защитник Гордан Буноза. Сините го искаха за заместник на Нуно Пинто. Левият бек през лятото става свободен агент и Висла няма намерение да му предлага нов договор. Причината е, че предпочита да го продаде и да понапълни касата си. Полските медии твърдят, че цената на Буноза е скочила и се очаква той да бъде спазарен за 400 хиляди евро. Такава сума е непосилна за Левски. Към играча обаче има интерес от белгийските Локорен, Гент и Генк. А за правата му са питали и клубове от Украйна и Турция.

Основна трансферна цел към момента за сините остава Бобан Грънчаров. Македонският централен защитник е ненужен на Ботев Пловдив и Левски ще пробва да го вземе без пари.

„7 дни спорт”: Черно море гони половин отбор

Черно море ще се раздели с половината от отбора си, научи "7 дни спорт". Изненадващо варненци късат с някои от лидерите, които бяха с основна роля за класирането на тима на 6-о място. С отбора вече се раздели Росен Колев, а капитанът Георги Илиев отива в китайския Шъдзяджуан.

След Нова година си тръгват националът Александър Александров, Симеон Райков, Даниел Младенов и Емил Михайлов. Шефовете на "Тича" са решили да намалят харчовете около отбора и да вземат някой лев.
Лудогорец привлече национал на Швеция

Трети нов в Разград това лято

Лудогорец представи носител на Купата с Левски

Михаило Шекеровски влезе в щаба на Дерменджиев

Клод Гонсалвеш разкри защо избра Лудогорец

Халфът премина в Разград от Жил Висенте

Доминацията на Лудогорец продължава с пълна сила

Отборът до 17 години триумфира с титлата в първенството

Лудогорец прави трансферен удар

В Разград се подсилват с национал на Коста Рика

Дерменджиев: Доволен съм от младите

Треньорът говори след 0:1 от Левски

Лудогорец е само на една титла от рекорда в Европа

Тимът се изравни с БАТЕ Борисов и Розенборг

Петричев: Искаме да влезем в групите на Шампионската лига

Изпълнителният директор на Лудогорец си постави високи цели

Щастливият Дерменджиев: Има си място за тази титла! Поздравявам всички!

Треньорът на Лудогорец бе на седмото небе след триумфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки