Бербатов измъкна Фулъм от зоната на изпадащите (ВИДЕО)

Българският нападател отбеляза победното попадение срещу Уест Хем

Бербатов измъкна Фулъм от зоната на изпадащите (ВИДЕО)
Димитър Бербатов донесе победата на своя Фулъм над Уест Хем с 2:1 в 20-ия кръг на Висшата лига. Българинът се завърна с гръм и трясък в състава на „котиджърс”, след като пропусна последните три двубоя поради контузия.

Двубоят на „Крейвън Котидж” не започна по най-добрия начин за домакините, след като Мохамед Диаме изведе Уест Хем напред. С голове на Стийв Сидуел през първото и на Димитър Бербатов през второто полувреме тимът на Рене Мюленстийн стигна до пълен обрат, записвайки шестата си победа от началото на сезона.

Уест Хем поведе още в седмата минута и смълча „Крейвън Котидж”. След силно изритана топка напред от Юси Яяскелайнен, тя стигна до Мохамед Диаме. Нападателят на гостите пое кълбото с гръб към вратата, обърна се и отбеляза пред погледите на бранителите на „котиджърс”.

Домакините отговориха с опасен удар на Рийзе от дистанция, но покрай вратата. „Чуковете” се опитваха да налагат преса в противниковото наказателно поле, което не позволяваше на Фулъм да изнася топката в предни позиции. При една такава ситуация в средата на полувремето Марк Ноубъл стреля с глава, но Стокдейл спаси.

Димитър Бербатов се опита да направи нещо красиво малко по-късно. Българинът пробва удар подобен на този на Диаме при гола на „чуковете”, но изстрелът му бе прекалено слаб.

В последните 15 минути на полувремето домакините бяха по-добрият отбор на терена. Аморебиета, първо, стреля опасно с глава, но от голлинията Майга изчисти.

В 32-рата минута Фулъм изравни. След изпълнение на корнер от Деймън Дъф, Стийв Сидуел надскочи МакКартни и с глава се разписа.

Последва добра атака на „котиджърс” по дясното крило на Кийрън Ричардсън. Бившият играч на Манчестър Юнайтед излезе сам срещу вратаря на гостите, но реши да подава. В крайна сметка топката стигна до Адел Таарабт, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна десния страничен стълб.

В края на полувремето капитанът на „чуковете” Кевин Нолан бе изгонен за удар без топка срещу Аморебиета.

След като останаха с човек повече на терена, „котиджърс” наложиха пълна доминация на терена. Адел Таарабт направи първия фрапантен пропуск. Полузащитникът засече една центрирана топка с глава, но за втори път бе разколебан от страничната греда, като преди това Яяскелайнен успя да сложи ръка на пътя на удара му.

В 66-ата минута дойде и момента на Бербатов. Българският нападател даде преднина на тима си с гол от непосредствена близост. След добра атака на домакините, Качаниклич центрира в наказателното поле, Скот Паркър отклони за Бербатов, който от три-четири метра отбеляза на опразнената врата.

Пет минути по-късно влезлият като резерва Дарън Бент излезе сам срещу Яяскелайнен, но стреля право в тялото на стража на Уест Хем.

В заключителните минути на двубоя домакините изстрадаха победата си, тъй като се прибраха твърде близо до собствената си врата, но успяха да удържат до край натиска на „чуковете”.

Тази победа измъкна тима на Фулъм от зоната на изпадащите, като „котиджърс” имат 19 точки, докато Уест Хем остава под чертата с едва 15.
Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки