Челси би „светците” с класика след две феноменални смени на Моуриньо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резервите Оскар и Уилиан бележат за 3:0 над Саутхемптън, Торес също се разписа

Челси би „светците” с класика след две феноменални смени на Моуриньо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси стартира новата година с класическа победа при визитата си на Саутхемптън. „Сините” спечелиха с 3:0 мача от XX кръг на Висшата лига, а с основна заслуга затова бяха двама футболисти, появили се в игра след почивката на „Сейнт Мерис”.

Първото полувреме премина под проливния дъжд при поделено надмощие, като домакините владееха повече топката, но пък контраатаките на Челси изглеждаха далеч по-опасни. В основата на повечето от тях бе испанският нападател Фернандо Торес, който на два пъти имаше възможност да открие резултата преди почивката, но не съумя да порази целта.

Малко преди паузата се чу как мениджърът на гостите Жозе Моуриньо подвиква на съдията, че всичките контраатаки на тима му са спирани с нарушения, но в крайна сметка двата тима напълно справедливо се оттеглиха при нулево реми след първите 45 минути игра.



През вторите ситуацията на терена не се промени коренно, а това накара наставникът на Челси да направи двойна смяна още в 53-ата минута. На терена се появиха бразилците Оскар и Уилиан, който замениха Андре Шурле и изразилия бурно недоволство от замяната си Хуан Мата.



Рокадите обаче освежиха играта на гостите и само две минути, след като се появи на терена Оскар падна за дузпа в наказателното поле, но логично получи само жълт картон за симулация.

След още пет минути обаче отново Оскар отправи един много интересен удар от фланга, който прехвърли стража на домакините и спря в страничната греда, но Фернандо Торес (’60) бе на точното място и с глава откри резултата от близка дистанция – 1:0.



Десет минути по-късно дойде ред и на другата резерва в мача – Уилиан, да блесне. Асистира му отново Оскар, който го намери непокрит на границата на вратарското поле, а лятното попълнение на „сините” с прецизен шут вкара топката в мрежата за 2:0.



В 81-ата минута дойде ред и на самия Оскар да се разпише, за да увенчае с попадение невероятната си игра след появяването си на терена. Бразилецът бе изведен сам срещу вратаря с отличен пас на Еден Азар и пробяга двайсетина метра преди да сложи точка на спора – 3:0.

Със спечелените три точки Челси събра общо 43 в своя актив и остана на две от лидера Арсенал, докато втората последователна загуба за Саутхемптън остави тима с 27 точки след 20 мача.

 

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки